Přechod k jiné autoškole Profesní průkaz

Reagovat
Přechod k jiné autoškole Profesní průkaz

Dobrý den.

Žádal jsem u Pracovního úřadu o přeřazení do jiné autoškoly při rekvalifikaci na profesní průkaz z důvodu nespokojenosti s instruktorem. Byl jsem vyřazen. V současné době jsem v odvolání na MPSV kde tvrdím že jsem takto jednal oprávněně.
Můj dotaz zní.
Autoškola mě odmítá vydat papíry k jiné autoškole abych si mohl dodělat Profesní průkaz ať už mi to povolí MPSV znovu formou rekvalifikace,nebo z vlastních prostředků.
Jak mám postupovat?

Děkuji.
S pozdravem.
Trefil Miroslav


Přílohy:


Reakce

Vážený tazateli,
provozovatel školicího střediska, u kterého jste absolvoval část výuky a výcviku je povinen vydat bez zbytečného prodlení řidiči, který ukončil výuku a výcvik v tomto středisku, potvrzení o rozsahu a obsahu absolvované výuky a výcviku a datu ukončení výuky a výcviku. Provozovatel školicího střediska, u kterého budete pokračovat je povinen uznat výuku a výcvik v rozsahu uvedeném v potvrzení, kterému se řidič podrobil u jiného provozovatele školicího střediska. U vstupního školení provozovatel školicího střediska uzná výuku a výcvik pouze pokud od ukončení předcházející výuky a výcviku neuplynuly více než 3 měsíce. Pokud Vám provozovatel školicího střediska odmítá vydat potvrzení o rozsahu a obsahu absolvované výuky a výcviku, máte možnost na tohoto provozovatele školicího střediska podat stížnost, a to u Krajského úřadu Pardubického kraje. Kontaktní osoba: Tomáš Ferina tel.: 466 026 158

 
 


Vážený pane,
lhůta 3 měsíců se vztahuje pouze na uznání výuky a výcviku u vstupního školení při přestupu od provozovatele školicího střediska k jinému provozovateli školicího střediska. Doba na výuku a výcvik není stanovena. Pravděpodobně máte na mysli stav, kdy řidič při zkoušce k získání průkazu profesní způsobilosti neuspěje, tak může zkoušku opakovat nejvýše třikrát a musí tuto zkoušku složit nejpozději do 1 roku ode dne konání první zkoušky, to znamená, že lhůta na vykonání zkoušky je stejná jako u žadatelů o řidičský průkaz.