Hrozná zkušenost (vyhozené peníze a ztracený čas)

Reagovat
Hrozná zkušenost (vyhozené peníze a ztracený čas)

Autoškola patří k těm levnějším, ale rozhodně nedoporučuji.

Zaplatil jsem na začátku srpna 2021 s očekáváním, že budu do tří měsíců na zkoušce.

První jízdu jsem měl ale až v polovině září a mezi jízdami byly mezery 2 i více týdnů, takže po 4 měsících jsem měl hotovu sotva polovinu předepsaných jízd. K praktické zkoušce jsem se dostal na konci února 2022. Trvalo to tedy 7 měsíců!

Instruktor byl často netrpělivý, nepříjemný a mluvil sprostě a to jak ke mně, tak i k ostatním účastníkům provozu. Často mi dupl na pedál nebo strhnul volant, z mého pohledu bezdůvodně. Chování instruktora mi na klidu a sebevědomí rozhodně nepřidalo. Podotýkám, že jsem v Anglii na provisional driving licence odjezdil v provozu přes 1000km.

Komunikace s autoškolou byla chaotická a na mizerné úrovni. Kancelář nebyla telefonicky dostupná ani v provozních hodinách. Majitel je podle mé zkušenosti nadutec, který na otázky odpovídá namyšleně a ironicky. Například brzy ráno v den zkoušky poslal SMS, že má komisař zpoždění a proto se zkouška koná v jiný čas. Čas uvedený v SMS byl ale dříve, než byla zkouška původně plánována. V telefonu, kde jsem se chtěl ujistit, jestli nedošlo k omylu, ze mě udělal hlupáka.

Praktickou zkoušku jsem po „výuce“ v této autoškole neudělal a proto musím autoškolu opakovat. Zkušenost s novou autoškolou je diametrálně odlišná. Mám teď naplánováno několik jízd dopředu a jezdím 2x týdně. Naprosto jiný lidský přístup.



Reakce

Vážený tazateli,
je nám líto, že máte tak neblahou zkušenost, jak ve svém příspěvku popisujete. Jako průvodce rozhodováním, kterou autoškolu vybrat, Vám mohla posloužit stať "Pro uchazeče", nebo "Pro žáky". Vy jste evidentně vybíral autoškolu, která Vám vyhovovala nízkou cenou. Nutno podotknout, že ve většině případů, nemůže nízká cena zaručit kvalitní výcvik, čehož jste byl sám svědkem. Chování učitele při výcviku Vás již v počátcích mohlo přimět ke změně autoškoly. Přeji Vám v nové autoškole mnoho studijních úspěchů.