Dotaz zda je stížnost oprávněná

Reagovat
Dotaz zda je stížnost oprávněná

Dobrý den, v příloze zasílám stížnost na výše uvednou autoškolu, kterou budu posílat na magistrát.
Zajímalo by mě, jaké máme vůbec šance něco dokázat, a také co ted dál. Pokud to syn neudělá potřetí, tak budu platit novou autoškolu?
Kde je nějaká spravedlnost v tomto státě?


Přílohy:


Reakce

Vážená paní,
Pokusím se reagovat na Vaši obsáhlou přílohu, jíž vyjadřujete obecnou představu o důsledcích nevhodného chování některých autoškol, či jejich provozovatelů, ve vztahu k bezpečnosti silničního provozu, proložené o své poznatky a zážitky Vašeho syna při absolvování kurzu v autoškole.
Popisujete chování a praktiky tzv. levných autoškol se všemi důsledky, které jsou nám veskrze známé, a na které autoškolský ombudsman neustále poukazuje, a žadatele varuje. Nicméně jste se ve finálním výběru, Vy, nebo Váš syn, zachovali přesně proti doporučení autoškolského ombudsmana. Musím tak vyjádřit podivení nad tím, že svoji stížnost a nesouhlas s praktikami Vámi jmenované autoškoly se snažíte řešit až nyní, kdy Váš syn výcvik dokončil, a při závěrečné zkoušce neprospěl, a nikoliv již dříve v průběhu kurzu.
Po prostudování všech bodů Vašeho obsáhlého vyjádření, lze konstatovat, že důkazní břemeno je na Vaší straně. Pokud jste přesvědčena o nevhodných praktikách provozovatele autoškoly, a zkušebních komisařů v průběhu zkoušek, směřujících k poškozování žadatelů a tím vytváření korupčního prostředí, spočívajícího v dělení se, dle Vašeho vyjádření v tzv. „Šábování“ o poplatek za další následnou opakovací zkoušku, pak je nutné se s těmito zjištěními obrátit na tajemníka úřadu.