Problem s expresni verti autoškoly

Reagovat
Problem s expresni verti autoškoly

Dobrý den, chci se zeptat jak postupovat v případě, že mám zaplacené expresní jízdy, ale ve skutečnosti se autiškola táhne od června ještě pořád a mám za sebou pouze 3 jízdy. Důvodem je nechopnost komunikace majitele autiškoly, které mu opakovaně volám, nehprve abych mohla vůbec s jízdama začít u někoho s instrukturů. Jelukož první hodiny autiškoly byly na trenažeru. Potom byl problém, že bylo pořád plno, následně instrkutor skončil kvůli nemoci úplně a nebyl mi to schopen oznámit, kdybych se opakovaně nepokoušela si jízdu domluvit. Po opět dlouhé prodlevě, kvůli neschopnosti majitele dát mi číslo na dalšího instruktora, se mi nakonec podařilo domluvit si další jízdu. Která byla následně zrušena z důvodu nemoci na neurčiti. Ráda bych autoškolu co nejdříve dokončila, nejlépe někde jinde, ale nevím jestli mám za prvé nárok na vrácení celé částky a za druhé jestli v případě přejítí jinam budu muset platit opět plnou cenu.
Děkuji



Reakce

Vážená tazatelko,
není známo, co se skrývá pod pojmem "expresní jízda", není nám známa ani nabídka příslušné autoškoly a obsah dohody mezi Vámi a autoškolou. V každém případě, pokud jste nespokojena s poskytnutými službami, je Vaším právem přejít k jiné autoškole. Pro ten případ vyžádejte u stávající autoškoly tzv. převodku, což je doklad vydávaný při předčasném ukončení výuky a výcviku, abyste mohla u další autoškoly uplatnit zápočet již absolvovaného počtu hodin. S tímto dokumentem Vám autoškola předá: Žádost o přijetí k výuce a výcviku, Posudek o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel a vyúčtování již odebraných služeb. V každém případě doporučuji veškerou komunikaci se stávající autoškolou provádět průkazně.
Vrácení celé částky, zcela určitě nebude zájmem autoškoly, jelikož jste již nějaké služby spotřebovala a ty Vám autoškola vyúčtuje.
Nová autoškola pak bude účtovat jen zbytek hodin, které máte absolvovat, případně i více, dle dohody mezi Vámi a autoškolou. V každém případě ale musíte být srozuměna, že výše kurzovného, se může mezi autoškolami různit.