Přechod do jiné autoškoly v průběhu závěrečných zkoušek jízd

Reagovat
Přechod do jiné autoškoly v průběhu závěrečných zkoušek jízd

Dobrý den,
dcera kvůli Covidu se dostala ke zkouškám z jízd (B) 24.8. 2021 i když výcvik (28hod) dokončila už 8.5.2021. Do autoškoly se přihlásila 23.8.2020, zaplacením 90ti denního kurzu, jízdy začala v lednu 2021.

Neudělala první, ani druhou zkoušku v rozmezí 14 dní v hustém provozu ve špičce na Bohdalci v Praze. Předtím 8 hodin kondičních jízd před jednotl.zkouškama. Tvrdí, že nezvládá sledovat v hustém provozu značky, neboť si hlídá zpětná zrcátka, manuální řízení atd. Pokud vjede do neznámé (oblasti), pak udělá chybu, protože přehlédne značku.

Dotaz: 1. Je možné a doporučujete před posledním pokusem změnit autoškolu (přechod k jiné autoškole s jinou územní působností) někde za Prahu? Jaké jsou lhůty a podmínky? Postup?
2. Nebo musí i třetí a poslední pokus absolvovat v nynější autoškole a co se stane v případě neúspěchu i u této zkoušky. Je jasné, že i po tomto event.neúspěšném pokusu bychom uvažovali o přechodu k jiné autoškole. Jaké jsou lhůty a podmínky.
3. Jaký postup byste doporučil vy?



Reakce

Dobrý den, postupně odpovím na Vaše dotazy:
1. přestoupit do jiné autoškoly před posledním pokusem je možné. Odpověď na otázku, zda to doporučujeme je složitá. Z Vašeho sdělení je patrné, že dcera nemá problém s učitelem autoškoly a způsobem výuky a výcviku, ale nezvládá silniční provoz, zejména provoz v Praze. V tom případě by bylo řešení, najít si autoškolu v některém menším městě mimo Prahu. Musíte počítat s tím, že si bude muset koupit další hodiny jízdy aby poznala nové prostředí, ve kterém bude absolvovat závěrečnou zkoušku. K tomu patří i vstupní administrativní poplatek, který většina autoškol oprávněně účtuje.
2. odpověděl jsem už v bodě 1., třetí pokus nemusí absolvovat u stávající autoškoly.
Pokud by dcera byla i při třetí zkoušce neúspěšná, musí absolvovat nový výcvik v řízení vozidla, což je 28 hodin. Potom má další 3 pokusy. To celé musí stihnout do 12 měsíců od vykonání první zkoušky.
3. jak píšu v bodě jedna, doporučení postupu je složité. Vaše dcera absolvovala 36 hodin jízdy na nějakém vozidle, na které si zvykla, s učitelem, který ji zná a zřejmě ví, co jí nejvíc trápí. Je třeba si uvědomit, že pokud získá řidičské oprávnění, platí ji na celý svět. A pokud bude jezdit v Praze, kde zřejmě žijete, tak se tomu provozu nevyhne. V případě přehlédnutí a nerespektování dopravní značky může být velice rychle viníkem dopravní nehody.