Povinnost učitele autoškoly sk. A

Reagovat
Povinnost učitele autoškoly sk. A

Dobrý den,

mám takový dotaz. nastoupila jsem do autoškoly s tím, že si udělám řidičský průkaz na sk. A. Vím, že podle zákona, má být 13hodin po 45min.
Šla jsem tam s tím, že jsem nikdy na motorce neseděla, tudíž jsem byla úplný začátečník.
První dvě hodiny probíhaly tak, že mi učitel vše o motorce vysvětlil a pak jsme hned jeli do provozu a on seděl na motorce za mnou. Od třetí hodiny jsme jezdili na cvičišti, jenomže pan učitel mi vždy jen na začátku hodiny řekl, co mám jet a pak celých 45min jen seděl a koukal na mě beze slova a takto to pokračovalo celých 12 jízd, za které jsme projeli pouze část výcviku a to pomalý slalom, osmičku, vedení motorky, pomalá jízda rychlostí chůze. Zbývá mi jedna hodina do zkoušek a ještě jsme se vůbec nedostali k rychlým úkonům, které se také musejí dělat na zkouškách.
S učitelem nejsem domluvená, že bych si měla platit nějaké jízdy na víc a pokud vím, tak by mě o tom snad měl informovat, že mi to např. nejde a že musím mít více jízd nebo tak.

Chci se zeptat, jaké jsou povinnosti učitele v autoškole, co se týče průběhu celého výcviku?

Děkuji za odpověď.



Reakce

Vážená tazatelko,

především jsou dány zákonem č. 247/2000 sb. povinnosti provozovatele autoškoly, které stanovují, co je autoškola povinna žadatele v které etapě výcviku učit. Pokud se Vám zdá přístup učitele (zaměstnance autoškoly) nedostatečný, měla jste zavčas celou záležitost řešit s provozovatelem autoškoly. Doporučuji si s ním před dalším výcvikem smluvit podmínky pokračování a vše zavčas řešit. Pokud nebude Vaše požadavky reflektovat, můžete přestoupit k jiné autoškole.