Změna majitele Autoškoly Student - PORADNA PRO ŽÁKY AUTOŠKOLY STUDENT

Reagovat
Změna majitele Autoškoly Student - PORADNA PRO ŽÁKY AUTOŠKOLY STUDENT

Rady pro žáky Autoškoly linda s.r.o., dříve Autoškola Student s.r.o.



Na maily Asociace autoškol ČR a na webové stránky Autoškolského ombudsmana se hromadí dotazy žáků této autoškoly.

Podle informací, které žáci autoškoly linda s.r.o. píší, nikdo s nimi nekomunikuje, autoškola má od 3.12.2018 virtuální sídlo a v kanceláři na Karlově náměstí nikdo není.

Je otázkou, kdo má u sebe dokumentaci všech žáků autoškoly. Ta by měla být správně v kanceláři autoškoly nebo v jejím sídle. Dokumenty potřebné k přestupu může potvrdit pouze osoba, která je oprávněna jednat za Autoškolu linda s.r.o. To může být jednatel nebo osoba k tomu jednatelem zmocněná.


Možnosti dokončení kurzů


V případě, že nechcete čekat s dokončením kurzu v Autoškole linda s.r.o. zkusíme popsat situace, které se Vás mohou týkat a naznačit, jestli a jaké mají řešení.


  1. Jsem žák Autoškoly linda s.r.o., zaplatil jsem kurz a ještě jsem nezačal jízdy.


    Chcete-li absolvovat kurz, lze doporučit obstarat si nový lékařský posudek a vybrat si jinou autoškolu. Doporučujeme Vám dbát rad v rubrice „Pro uchazeče“.

  2. Jsem žák Autoškoly linda s.r.o., zaplatil jsem kurz a mám za sebou několik jízd.

    Chcete-li dokončit kurz, potřebujete získat od Autoškoly Linda tzv. převodku. To je potvrzení od autoškoly, kde je uvedeno, kolik hodin z jakých předmětů jste absolvoval. Více najdete v rubrice „Pro žáky“, „http://www.autoskolsky-ombudsman.cz/prechod-do-jine-autoskoly.html">Přechod do jiné autoškoly“.

    Chcete-li absolvovat kurz a potvrzení neseženete, lze doporučit obstarat si nový lékařský posudek a vybrat si jinou autoškolu. Kurz budete muset absolvovat znova v plném rozsahu. Doporučujeme Vám dbát při http://www.autoskolsky-ombudsman.cz/jak-vybrat-autoskolu.html">výběru autoškoly rad v rubrice „http://www.autoskolsky-ombudsman.cz/pro-zajemce.html">Pro uchazeče“.

  3. Jsem žák Autoškoly linda s.r.o., zaplatil jsem kurz a mám za sebou většinu jízd.

    Jste na tom v podstatě stejně, jako v situaci č. 2.

  4. Jsem žák Autoškoly linda s.r.o., zaplatil jsem kurz, mám za sebou všechny jízdy, ale nebyl jsem na zkoušce.

    I v tomto případě jste na tom stejně jako v předchozí situaci.

  5. Jsem žák Autoškoly linda s.r.o., zaplatil jsem kurz, byl jsem a zkoušce a neprospěl jsem.

    Vaše situace je relativně nejlepší. Pokud jste byl na zkoušce z pravidel či jízdy, jste zapsán v systému E-testy Ministerstva dopravy a v protokolu zkušebního komisaře. Pro vás bude možné obstarat kopii původních dokladů a zkoušky budete moci dodělat.

    Postup je takový:

    1. Na webu libovolné autoškoly si stáhnete a vyplníte přední stranu žádosti o přijetí do výuky a výcviku.
    2. Stáhnete si a vyplníte lékařský posudek o zdravotní způsobilosti. Navštívíte svého praktického lékaře, který vám vystavil posudek, a požádáte ho o duplikát posudku. Ten by vám měl Váš lékař potvrdit jako duplikát s původním datem prohlídky.


    Další postup projednáme s Magistrátem a do příštího týdne vám dáme zprávu o tom, kde a jak získáte potvrzení o zkouškách. Probíhat by to mělo tak, že na pracovišti Magistrátu Vám potvrdí na zadní straně žádosti absolvované zkoušky. S takovýmto dokladem se budete moci přihlásit v libovolné autoškole na opravné zkoušky.



Finanční vyrovnání nedokončených kurzů

V této situaci je třeba se obrátit se písemně na provozovatele autoškoly, tj. na společnost Autoškola linda s.r.o. V případě, že se toto nebude dlouhodobě dařit, doporučujeme prozatím vyčkat. V případě většího počtu požadavků vám pomůžeme zajistit právní pomoc.

Věříme, že Vaše situace se vyřeší co nejdříve. Sledujte prosím tuto stránku autoškolského ombudsmana. Budeme se tímto případem dále zabývat.

Tým redakční rady Autoškolského ombudsmana

www.autoskolsky-ombudsman.cz




Reakce

Dobrý den,
můj syn se stal žákem autoškoly Student. Po zaplacení celé částky za kurz byla dle bývalého vedení autoškoly společnost prodána jinému vlastníkovi (pan Peter Krizsán - občan Slovenska). Od té doby se nikdo neozývá, učitelé nemají smlouvy, z tohoto důvodu nevyučují, pobočky jsou uzavřeny, bývalé vedení se staví k problému stylem "já nic, já muzikant". Nikdo nechce vrátit peníze studentům, kteří stejně jako můj syn, školu začali ale nedokončili. Uvažuji o podání Podnětu k podezření ze spáchání trestného činu podvodu nebo zpronevěry.

 
 


Dobrý den, dovoluji si Vás požádat o případnou informaci ohledně možného vyřešení problému. Dcera absolvovala kurz na řidičský průkaz skupiny B v Autoškola Student, Praha. Po absolvování všech povinných přednášek a jízd jí byl zaslán e-mail s potvrzením, že vše v pořádku absolvovala a je připravena k závěrečným zkouškám. Autoškola zažádala o přidělení termínu zkoušek (zkušebího komisaře) na pražském magistrátu. To je poslední informace. Začátkem prosince 2018 došlo ke změně vlastnické struktury autoškoly a autoškola přestala jakkoli komunikovat. Nový obchodní název je Autoškola Linda s.r.o. Telefony nikdo nezvedá, na e-maily nikdo nereaguje. V kanceláři autoškoly je zamčeno i během provozní doby. Dceru pouze informoval její instruktor o tom, že v autoškole jsou nějaké problémy a žádost o přidělení termínu závěrečných zkoušek je údajně neplatná. Na webové stránce autoškoly www.autoskolastudent.cz se objevila informace původního vedení autoškoly, kde jsem vyplnil žádost o zaslání podkladů pro případný přestup, bohužel zatím bez jakékoli reakce. Lze z pozice asociace autoškol tento problém řešit? Zajisté dcera nebude sama a studentů bude více. Dle recenzí na netu je jich požehnaně. Velice děkuji za jakoukoli odpověď.

 
 


Dobrý den, obracím se na vás s žádostí o pomoc.
Můj syn, Matěj Štis, začal dělat základní kurz na vozidla skupiny B v autošlole Student. Po absolvování teoretické výuky on-line, s následnými “připouštěcími” testy k jízdám, mu byla zaslána sms s kontaktem na instruktora. Po jeho kontaktování mu přišla odpověď, že již v autoškole nepracuje a ať kontaktujeme kancelář AŠ. Po třídenním pátrání zjistil, že AŠ byla údajně prodána jinému majiteli, který nekomunikuje, telefonní čísla nefunguji a na e-mail nikdo nereaguje.
Vzhledem k tomu, že jsme uhradili celou částku kurzovného ve výši CZK 8.990,-, což není zrovna malá částka , prosím , poraďte, co máme podniknout v dané věci , popř. na koho se obrátit.
Asi nebudeme jediní, kdo se na vás obrátí.
Mnohokrát děkuji.

 
 


Dobrý den,

Jsem (byla jsem) studentkou autoskoly student (autoskolastudent.cz), která akorát změnila majitele, který se teď nikomu neozývá. Podařilo se mi kontaktovat bývalého učitele, který mi řekl, že se bude podávat hromadná žaloba.

Uhradila jsem předem celou částku (10 tisíc) a ráda bych ty peníze dostala zpět, abych mohla začít autoškolu jinde.

Moje evidenční číslo je 18845.

Budu vděčná za jakékoliv informace o tom, jak v této situaci postupovat dál.
Děkuji.

 
 


Zaplatila jsem celou částku za výcvik předem pár dní zpět a teď tohle, ani jsem nezačala jízdy... Teď jen doufám, že někdy ještě uvidím těch 10k co jsem utratila za výcvik, který jsem ani nestihla začít....

 
 


Dobrý den, obracím se na vás s žádostí o pomoc.
Můj syn začal dělat základní kurz na vozidla skupiny B v autošlole Student. Po absolvování teoretické výuky on-line, s následnými “připouštěcími” testy k jízdám, mu byla zaslána sms s kontaktem na instruktora. Po jeho kontaktování mu přišla odpověď, že již v autoškole nepracuje a ať kontaktujeme kancelář AŠ. Po třídenním pátrání zjistil, že AŠ byla údajně prodána jinému majiteli, který nekomunikuje, telefonní čísla nefunguji a na e-mail nikdo nereaguje.
Vzhledem k tomu, že jsme uhradili celou částku kurzovného ve výši CZK 8.990,-, což není zrovna malá částka , prosím , poraďte, co máme podniknout v dané věci , popř. na koho se obrátit.
Asi nebudeme jediní, kdo se na vás obrátí.. . S pozdravem

 
 


Dobrý den,

Jsem (byla jsem) studentkou autoskoly student (autoskolastudent.cz), která akorát změnila majitele, který se teď nikomu neozývá. Podařilo se mi kontaktovat bývalého učitele, který mi řekl, že se bude podávat hromadná žaloba.

Uhradila jsem předem celou částku (10 tisíc) a ráda bych ty peníze dostala zpět, abych mohla začít autoškolu jinde.

Moje evidenční číslo je 18845.

Budu vděčná za jakékoliv informace o tom, jak v této situaci postupovat dál.
Děkuji.

S pozdravem,

Markéta Dvořanová

 
 


Dobrý den,

nevím, na koho se už obrátit, proto se obracím na Vás.
Zaplatil jsem dceři autoškolu na sk. B u Autoškoly Student v Praze. Odjezdila zatím polovinu jízd. Nyní jí ale instruktor zrušil všechny naplánované jízdy s tím, že autoškola změnila majitele a nový majitel nekomunikuje se zaměstnanci ani žáky. Nikdo tak neví, co bude dál. Pobočky autoškoly jsou uzavřené, telefony nedostupné. Facebookové stránky autoškoly byly zrušeny. Fungují omezeně jen webové: http://www.autoskolastudent.cz/info/

Nevíte náhodou jako asociace, co se s touto autoškolou děje?

Jak lze postupovat dále?

Původní vedení autoškoly nabízí zaslání převodních dokumentů, ale ne návrat peněz za zaplacenou ale nerealizovanou výuku… Popravdě ani nevěřím, že ty převodní dokumenty pošlou...
Lze vůbec dodělat autoškolu jinde?

Jediné, co dceři zbylo, je evidenční průkaz žáka autoškoly…

Předem děkuji moc za odpověď a pomoc.

 
 


Dne 2.11.2018 jsem se zaregistrovala do Autoškoly Student, Karlové náměstí 17 a rovnou uhradila výcvik 8 999,- Kč
Škola ze své strany nedokončila výuku a výcvik a ve dnešní době s námi vůbec nekomunikuje.
Prosíme o pomoc!!!

 
 


Dobrý den, syn ukončil 6.12.2018 poslední výcvikovou jízdu a odevzdal instruktorovi kartičku s evidencí výcviku. Nyní nemáme v ruce žádný důkaz, že výcvik dokončíl. V úterý se ozval instruktor s varováním, že v autoškole nastaly problémy s novým majitelem. Je prosím nějaká lhůta mezi poslední jízdou a termínem závěrečných zkoušek?

 
 


Dobrý den, chci poprosit o radu, co mám dělat v případě, že jsem zaplatila Autoškole Student celou částku na kurz skupiny B (10 000 Kč) a neodjezdila jsem ani jednu jizdu. Co mám udělat pro to, abych měla šanci získat své peníze zpět?
Moc dĕkuji za odpověď

 
 


Dobrý večer. Jsem na tom stejně jako většina z Vás. Zaplatila jsem si výcvik u autoškoly Student, odjezdila jsem 10 jízd. Ještě tohle pondělí jsem jezdila a v úterý už jsem zjistila, že autoškolu vytunelovali. Bohužel nemám FB a úplně se mi nechce si ho zakládat jen kvůli tomu, že mě někdo okradl. Mám ale přátele, kteří se mi na FB skupinu občas podívají, a dozvěděla jsem se, že zítra bude ve zprávách na TV Prima reportáž týkající se nás všech okradených a této nechvalně známé autoškoly. Ráda bych se připojila k nějaké hromadné žalobě, snad bude v TV uveden nějaký kontakt (jiný než je skupina FB), kam se můžeme obracet a kde se můžeme spojit proti této nehoráznosti, co se nám stala a ještě k tomu na Vánoce!!! Vůbec nechápu, jak můžou ti, co nás takhle na Vánoce okradli, jít v klidu večer spát! Opravdu by mě ani ve snu nenapadlo, že budu něco takového tyhle Vánoce řešit. Jediné, co jsem chtěla, bylo jezdit autem! Samozřejmě mám v plánu napsat všechny dopisy a emaily na magistrát atd. Ale myslela jsem, že si na Vánoce i odpočinu a budu s rodinou, protože na rozdíl od vlastníků této autoškoly pracuji a nekradu a proto jsem se těšila na zaslouženou dovolenou. Napadá mě spousta sprostých slov, když si autoškolu Student vybavím v hlavě, ale psát je sem nebudu. Je smutné ale, že každé auto, které venku potkám, mi tento fakt neustále připomíná. Ostatním okradeným vzkazuji, že jsme v tom spolu a budeme bojovat! A i přesto všechno Vám přeji hezký večer.

 
 


Dobrý den,

k Vašemu bodu č.5 mám s dovolením pár dotazů.

1) "Pro vás bude možné obstarat kopii původních dokladů" - kde si je máme obstarat (na Magistrátu nebo v Autoškole ?? Nebo nám je někdo pošle??).

2) "Následně si vyplníte žádost o přijetí do výuky a výcviku" - do jakékoliv autoškoly ??

Předem děkuji za odpověď


 
 


Dobrý den,
jako jedna z mnoha poškozených bych se chtěla vyjádřit k situaci v bývalé autoškole Student, nyní již Linda. Zaplatila jsem celý kurz, odchodila povinné přednášky (které byly nakonec zrušeny) a odjezdila více než polovinu jízd. Pak mi ale můj instruktor oznámil, že odevzdal své auto na změnu polepu a své auto již nedostal zpátky. Jako zákazníkům této autoškoly se nám nedostalo žádné oficiální vyjádření o změně majitele. Nový majitel nezvedá telefony a nereaguje na emaily. Je dost pravděpodobné, že kurz v této autoškole již nebude možné dokončit a peníze, které jsme jako žáci zaplatili také zpět nedostaneme. Pokud budeme mít štěstí, získáme alespoň převodní dokumentaci.

 
 


Dobrý den, připojuji se k ostatním poškozeným.

V Autoškole Student jsem si uhradila výcvik pro skupinu B. Odchodila jsem teoretické lekce a nyní jsem byla zhruba v půlce jízd. Můj instruktor mi oznámil o komplikacích s novým majitelem, tudíž jsem si ještě stihla vyzvednout převodku. Každopádně teď budu muset hradit celý kurz znova, tak bych uvítala od autoškoly alespoň nějakou kompenzaci za kurzovné.

Ráda se připojím v žalobě proti novým majitelům Autoškoly k vymáhání náhradu škody a kurzovných.

 
 


Dobrý večer, v prosinci došlo ke změně majitele již zmíněné autoškoly Student. A bývalý ani současný majitel nekomunikuje... Nevíte prosím jak mužů pokračovat, získat kurzovné nebo alespoň dokumenty nutné k přestupu?
Děkuji za radu...

 
 


Dobrý den, můj syn absolvoval celý výcvik i teorie pět týdnů čekal na termín závěrečné zkoušky, kterého se nedočkal. Chybí mu pouze 45min. jízdy,kterou mu jeho instruktor nechal,aby si zajezdil ještě těsně před závěrečnou zkouškou. Je pro něj nějaké řešení? Rádi bychom se přidali k hromadné žalobě. Děkuji za odpověď. Děkuji za odpověď

 
 


Dobrý den , jak čtu tyto komentáře tak můj příbeh je hodně podobný , dne 8.11.2018 jsem do zníněné AŠ přisel stím že si chci zažádat a vrácení ŘP. Se slečnou na provozovně v Kobylisích sem vyřešil potřebné papíry a výcvik rovnou zaplatil (4600,) pak už mi zbývalo jen čekat než budu připuštěn ke zkoušám na magristrátu . A teď AŠ nekomunikuje .

Prosím o radu jak v této věci postupovat .

 
 


Dobry den,

Do teto utoskoly jsem nastoupila posledniho rijna (poslechla jsem recenze znamych kteří zde výcvik absolvovali) ,uhradila jsem celou částku cca 9.500,- samozrejme jsem absolvovala kompletně celou teoretickou vyuku a cekala jsem na jizdy. Večer pred domluvenymi jizdami mi instruktor napsal, co se sebehlo,a tak se tedy ptam zda je realna sance ze uvidim sve skolne, abych mohla nastoupit na výcvik v jine autoskole? Moje evidencni cislo je 18787. Za jakoukoliv radu dekuji.

 
 


Dobry den,
ráda bych podala stížnost na autoskolu Linda dříve autoskola student vzhledem k tomu, že přestal splňovat své závazkům vůči studentům.
Nemohu se stále dovolat do jejich kanceláře, nikdo mi z této instituce nedal vědět ze něco není v pořádku.....
Budu vděčná za jakoukoliv informace ohledně získání osobních dokumentu a případně financí úhradu kterou jsem jim už zaplatila.


 
 


Dobrý den,
obracím se na Vás ve věci změny majitele Autoškola Student s.r.o. sídlem v Praze, nyní s názvem Autoškola linda s.r.o.
Syn se v květnu 2018 zapsal do této autoškoly a prošel vše dle podmínek (jízdy, zkoušku z teorie), pouze neprošel zkouškou z jízd. Čekal na další termín zkoušky z jízd a dozvěděl se, že nyní Autoškola linda s.r.o. přestala komunikovat s žáky, její kanceláře jsou nefunkční.
Vzhledem k tomu, že syn má již dost odježděno, každé prodlení u něho způsobuje méně zkušeností s jízdou autem, časové a finanční náklady na přehlášení se do nové autoškoly, podala jsem stížnost na maily, které jsem se dočetla na www.asociaceautoškol.cz .
Zajímalo by mě co můžeme ještě podniknout a kdo a jak zažádá o potvrzení ke zkoušce. Nová autoškola?
Dále by mne zajímaly podmínky zkoušky z jízd. Syn na poslední zkoušce jel přibližně hodinu. Další žák, který jel s ním a střídali se, jel 40 minut. Syn jel přes celou Prahu, což zahrnovala i křižovatka na Želivského. Je to dost těžká křižovatka, kde udělal již pak závěrem chybu. Je to pro něho zkušenost, inspektor ho vyhodil, ale délka jízdy mne překvapila. Co jsem se ptala okolo sebe, vždy žáci jezdí jen cca půl hodiny. Byl nahlášen na Kobylisích, kde jsme čekali, že i bude mít jízdy.

Děkuji za odpověď na mé dotazy.

 
 


Autoškolský Ombudsman reaguje dne 16.12.2018 na četné dotazy:

Z posledních dostupných informací z posledních dnů ke kauze prodeje Autoškoly Student s.r.o. vyvstává několik naprosto zásadních otazníků:

1. Kde a kdy se objeví jednatel Autoškoly linda s.r.o. který je za společnost oprávněn jednat? Jeho nepřítomnost vyvolává spoustu pochybností o jeho investici do největší autoškoly v Praze a o převodu obchodních podílů.
2. Jak je možné, že původní jednatel autoškoly p. Kratochvíl i po prodeji firmy disponuje webovými stránkami www.autoskolastudent.cz a vkládá na ně příspěvky? Dle našeho názoru k takovému jednání není v tuto chvíli oprávněn.
3. Jak je možné, že původní jednatel autoškoly p. Kratochvíl disponuje fyzickou i elektronickou dokumentací žáků Autoškoly linda s.r.o. a veřejně proklamuje, že ji zašle žákům autoškoly i přestože dokumenty by měly být předány novému jednateli.
4. Kdo je v Autoškole linda s.r.o. v tuto chvíli odpovědným zástupcem vázané živnosti, když je v Rejstříku živnostenského podnikaní uveden stále p. Korda?
(http://www.rzp.cz/)

AUTOŠKOLSKÝ OMBUDSMAN DOPORUČUJE:

1) Doporučeným dopisem vyzvat společnost Autoškola linda s.r.o. k předání přestupní dokumentace a vyrovnání finančních závazků.
(Autoškola linda s.r.o. Adresa sídla: náměstí Přátelství 1518/2, 102 00, Praha 10 - Hostivař)
2) Finanční vyrovnání je obvykle založené na počtu absolvovaných hodin praktického a teoretického výcviku.
3) Obsah převodní dokumentace a jeho náležitosti Potvrzení o částečném absolvování výuky a výcviku, dle vyhlášky 167/2002 Sb. paragraf 13a:

Potvrzení o částečném absolvování výuky a výcviku
(K § 30 odst. 2 zákona)
(1) V potvrzení o částečném absolvování výuky a výcviku se uvádí
a) obchodní firma, sídlo a identifikační číslo autoškoly, ve které žadatel o řidičské oprávnění částečně absolvoval výuku a výcvik, je-li jejím provozovatelem právnická osoba, nebo jméno a příjmení, identifikační číslo, obchodní firma a trvalý pobyt provozovatele této autoškoly, je-li jejím provozovatelem fyzická osoba,
b) jméno, příjmení, případný titul a adresa bydliště žadatele o řidičské oprávnění,
c) řidičské oprávnění příslušné skupiny vozidel, pro jehož získání žadatel o řidičské oprávnění započal výuku a výcvik,
d) evidenční číslo, pod kterým byl žadatel o řidičské oprávnění zaregistrován v evidenční knize autoškoly, ve které částečně absolvoval výuku a výcvik,
e) druh výuky a výcviku, který žadatel o řidičské oprávnění částečně absolvoval,
f) počet hodin v jednotlivých předmětech výuky a výcviku, které žadatel o řidičské oprávnění absolvoval.
(2) Potvrzení o částečném absolvování výuky a výcviku opatří provozovatel autoškoly, ve které žadatel o řidičské oprávnění částečně absolvoval výuku a výcvik, svým podpisem a otiskem razítka autoškoly. Správnost údajů uvedených v potvrzení autoškoly o částečném absolvování výuky a výcviku potvrdí svým podpisem též žadatel o řidičské oprávnění.
(3) S potvrzením o částečném absolvování výuky a výcviku vydá provozovatel autoškoly, ve které žadatel o řidičské oprávnění částečně absolvoval výuku a výcvik, žadateli rovněž žádost o přijetí k výuce a výcviku, na základě které byl žadatel přijat v autoškole k výuce a výcviku, a doklad o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel.

3) Pro účely případného jednání s Magistrátem hlavního města Prahy, Autoškolským ombudsmanem a případně právním zástupcem doporučujeme aby se poškození v této kauze spojili a zvolili si zmocněnce, který za ně bude jednat. To vše pro efektivní vyřízení a urychlení vyřešení této nestandardní situace.

Věříme, že výše uvedené informace budou přínosem pro studenty bývalé Autoškoly student s.r.o. Situací se budeme nadále zabývat.

Autoškolský ombudsman
www.autoskolsky-ombudsman.cz

 
 


Autoškolský Ombudsman (www.autoskolsky-ombudsman.cz) upozorňuje poškozené studenty Autoškoly Student (Autoškoly linda) dne 21.12.2018 na možnost neuznání Potvrzení o částečném absolvování výuky a výcviku v nové autoškole nebo při zkouškách:

Dne 20.12.2018 jsme mohli posoudit příklad jedné konkrétní zaslané "převodní dokumentace" a na základě tohoto příkladu bychom rádi upozornili na:

§ 30 odstavec 2 zákona 247/2000 Sb.
(2) V případě předčasného ukončení výuky a výcviku žadatele u provozovatele autoškoly může žadatel pokračovat ve výuce a výcviku u jiného provozovatele autoškoly. V takovém případě je provozovatel autoškoly povinen žadateli vystavit potvrzení pro doložení údajů nezbytných pro pokračování výcviku. Podrobnosti potvrzení stanoví prováděcí právní předpis.

Podstatné je tedy vnímat následující:
1) Provozovatelem autoškoly je od 3.12.2018 společnost Autoškola linda s.r.o. a proto potvrzení o absolvované výuce a výcviku může potvrdit pouze jednatel nebo odpovědný zástupce Autoškoly linda s.r.o. či jiná osoba k tomu zmocněná na základě plné moci.
2) V případě, že dokumenty nebudou obsahovat razítko a podpis odpovědného zástupce Autoškoly linda s.r.o. a budou např. obsahovat pouze razítko Autoškoly Student s.r.o. může jít dle našeho názoru o dokumenty, které nemusí být uznány. Nelze totiž ani ověřit, zda jsou pravdivé a obsahují pravdivé údaje o absolvované výuce a výcviku.
3) Autoškola, která by na základě výše popsaných dokumentů, které plně neodpovídají právním předpisům, pokračovala ve výuce a výcviku a uznala předchozí hodiny absolvované v Autoškole Student s.r.o. tak by mohla žadatele vystavit určitému riziku. Při zkouškách se bude dokumentace autoškoly díky vzniklému problému jistě detailně prověřovat.
4) Otázkou zůstává, jak je možné že „převodní dokumentaci“ zasílal žadatelům (až na základě jejich ON-LINE žádosti na stránkách http://www.autoskolastudent.cz/info/) p. Kratochvíl – bývalý jednatel Autoškoly Student s.r.o.
Pokud k tomuto kroku nebyl oprávněn písemnou plnou mocí ze strany Autoškoly linda s.r.o., tak dle našeho názoru se nejednalo o „Potvrzení vystavené provozovatelem autoškoly“.
Pokud tato dokumentace, zaslaná p. Kratochvílem, obsahuje razítko „Autoškola Student s.r.o.“, nejedná se o dokumenty dle shora uvedených právních předpisů.

V případě zájmu studentů o prověření validity zaslaných dokumentů nabízí tým Autoškolského ombudsmana možnost zaslat anonymizované kopie Žádosti k přijetí výuce a výcviku a Potvrzení o absolvované výuce a výcviku na email Asociace Autoškol ČR - asociace@autoskol.cz. Rádi zaslané dokumenty posoudíme a případně je dáme k nahlédnutí k posouzení Odboru dopravních agend Magistrátu hlavního města Prahy.

Bohužel se situace s „nestandardním“ převodem majetkových práv původní Autoškoly Student s.r.o. čím dál více zamotává a pro klienty této firmy se nejedná o přehlednou situaci. Proto věříme, že činnost Autoškolského ombudsmana pomáhá všem zainteresovaným k tomu, aby získali větší právní jistotu a aby se vše zdárně a co nejdříve vyřešilo a mohli pokračovat ve výuce a výcviku v nové, kvalitní a ověřené autoškole.
Bez ověření validity dokumentů nedoporučujeme pokračování výcviku s ohledem na uvedená rizika.

Nejrychlejší se v tuto chvíli zdá býti nečekat na validní „převodní dokumentaci“, ale zajistit si nový zdravotní posudek a přihlásit se v nové autoškole na kompletní nový kurz. Vše ostatní se zdá býti boj na dlouhou trať….

Autoškolský ombudsman
www.autoskolsky-ombudsman.cz

 
 


Dobrý den, mám na vás dotaz ohledně problému s autoškolou student, Přes tuto Autoškolu jsem řešil vrácení ŘP , mám za s sebou úspěšně teoretické zkoušky a jednu neúspěšnou praktickou zkoušku, Čekal jsem na termín v listopadu , po 3 týdnech jsem osobně došel na pobočku U karlova náměstí , kde jsem byl zeptat jestli na mně nezapomněli, slečna která tam pracovala mně ujistila že zatím nebyl žádný termín ( cca 3 týdny) a že mi dají hned vědět na mail hned jak bude termín zkoušek z jízd, jelikož se opět nikdo týden neozval , tak jsem vyrazil opět navštívit pobočku ale to už bylo zavřeno a na parkovišti už ani neparkovali jejich vozy, co vracení ŘP je pro mne pracovně velmi akutní důležité a teď nevím jak mám postupovat , napadlo mne zajit na magistrát a zjistit jestli maje dokumenty o absolvování zkoušky a kde a ským se mám domluvit na praktické zkoušce která mi jediná chybí .
Moc děkuji za jakoukoliv informaci.

 
 


Dobrý den,

Chtěl bych sem podat stížnost na autoškolu student a to z důvodu za jsem si zaplatil vycvik v autoškole student. Když jsem se domluvil s instruktorem na výcvik tak mi bylo řečeno že mi bude přidělen nový učitel a že se nám ozvat v autoškole. Když jsem se snažil tam dovolat tak 14 mi to nikdo nezvedl tak jsem napsal email na to jsem nedostal žádnou odpověď proto vás žádám jestli bych sem mohl dostat nějaké vyjádření o zániku autoškoly jsem se dozvěděl az od známí h,kteří to vydeli v televizi. Mnohokrát vám děkuji za odpověď

 
 


Dobrý den,
jsem žák bývalé autoškoly Student, kurzovné jsem uhradila a mám odjezděno několik jízd. Na stránkách Autoškola Student jsem dle pěkného textu bývalého majitele pana Kratochvíla si požádala o převodní dokumenty. Bylo uvedeno, že budou zaslány do 2 - 3 dnů....nic jsem neobdržela a je to více než 3 týdny. Nechápu proč ještě podvedené žáky tahá za nos!!!

Zeptala bych se, zda již existuje seznam podvedených žáků pro sepsání žaloby a zda bych se k němu mohla přidat.

Děkuji

 
 


Na Facebooku je skupina "autoškola student / autoškola linda (co dal )" https://www.facebook.com/groups/1789962574466770/
Zkuste to.

 
 


Dobry den,jsme zaci minule skoly student. Doposud jsme nedostali zadne papiry pro mozny prevod a dodelani autoskoly v jine skole. Informace jsme zaslali predtim nez se rozesilali dokumenty. Zasilame opet nase informace a chcem se jeste zeptat pokud si je muzeme vyzvednout osobne.
Dekuji

 
 


Autoškola Linda, dříve Student ukončila činnost a mám polovinu kurzu i jízd a zaplacen celý kurz. Chtěl bych autoškolu dokončit jinde.

 
 


Chci dokončit kurz, který mám z poloviny již absolvovaný- Autoškola Linda, dříve Student, nekomunikuje, neberou telefony a na adrese nikdo není. Chci přejít do náhradní autoškoly a musím znát podmínky. Děkuji Kuneš

 
 


Dobrý den,

jsem studentem Autoškoly student ale již od začatku roku se nemohu s autoškolou spojit. A v kancelaři autoškoly nikdo není.
Mam absolvováno pouze 12 jizd. Zdaleka asi nejsem sam kdo vám v tuto dobu píše mužete mi prosím poradit jak dále postupovat.

Děkuji
S Pozdravem
Reichert Jan

 
 


Někde na FCB je skupina poškozených a již nějaké kroky podnikají. Spojte se s nimi.