Vrácení peněz

Reagovat
Vrácení peněz

Dobrý den,

před nedávnou dobou jsem z vlastní vůle ukončil výcvik v autoškole. Po přerušení tohoto výcviku jsem autoškolu požádal o vrácení peněz za neodježděné jízdy.

Částka, kterou mi v autoškole chtějí vrátit mi příjde neadekvátní a zároveň nechápu proč má autoškola problém mi tyto peníze zaslat na bankovní účet.

Takto mi byla odůvodněna zbylá částka a prosba o odeslání peněz přes bankovní účet: Zbylé peníze Vám samozřejmě vrátíme ale za hotové. Již je máme zaúčtované, jelikož byly v jiném účetním období a odvedli jsme z nich daně. Pro peníze se kdykoliv můžete zastavit ...

Podle mého názoru mi nemůže být vrácena část peněz za neodježděné jízdy s odpočtem daní. Pokud byly i z těchto peněz daně odvedeny tak mi mají být vráceny v celé částce za neodježděné jízdy. Autoškola si poté požádá o roční zúčtování daně, kdy tyto přeplacené daně za neodježděné jízdy dostane zpět.

Je jednání autoškoly podle Vás v souladu s předpisy a zákony?

Předem velice děkuji za Vaši odpověď :-)



Reakce

Odpověď autoškoly postrádá logiku. Pokud Vaše peníze byly zaúčtovány, vznikl jim zisk a z tohoto odvedli daŃ. Až Vám peníze vrátí, naopak toto bude jako náklad a letos zaplatí nižší daň. Vaši částku nemůžou krátit o nějaké daně. Rozhodně si to nechte vyčíslit.
Trvejte na zaslání peněz na účet. Pokud to nemáte daleko, pak lze doporučit so tam dojít.
Vaše úvaha phledně daní je každopádně správná.