Stiznost na autoskolu

Reagovat
Stiznost na autoskolu

Dobry den v loňském roce jsem se přihlásila na rozšíření řidičského oprávnění ze skupiny B na skupinu A
Bohužel v té době jsem navíc byla v odvolání kvůli vybodování a na to jsem také instruktora v autoškole upozornila, že může nastat že o ŘP přijdu. Bylo mi sděleno, že to nevadí a že pokud by se to stalo tak si pak zkoušky dodělám až mi ho vrátí, že je na to neomezený časový prostor.
Já tedy začala výcvik kde jsem odjezdila asi 80% hodin výcviku a pak nastalo tedy to, že jsem o ŘP skutečně přišla.
Uplynul rok já si vše vyřídila pro vrácení a ten již mám dávno zpět. Bohužel můj instruktor se mnou za A komunikuje vulgárně a za B ani jednou nedodržel co slíbil viz nějaká konkrétní domluva na jízdy nebo případně zkoušky. Samozřejmě chápu že proběhla situace koronavirus a že autoškoly mají plno tak jsem zkoušela zjišťovat i možnost přechodu jinam a podařilo se mi i s někým domluvit. Mluvila jsem s instruktorem a řekla mu, že bych ráda aby mi vystavil převodku a že půjdu jinam načež mi bylo sděleno že papíry kdosi ztratil a že mi žádnou převodku nevystaví. Poradíte mi prosím jak se mám v dané situaci teď zachovat ?

Děkuji moc



Reakce

Vážená paní,
sdělte svůj problém provozovateli autoškoly, který je za tyto záležitosti odpovědný. On by měl věci uvést do pořádku, případně, pokud nemají váš lékařský posudek o zdravotní způsobilosti máte právo požadovat náhradu za novou lékařskou prohlídku. Druhopis žádosti o přijetí k výuce a vycviku můžete vyhotovit společně a potvrzení o absolvované vyuce a výcviku zpracuje na základě dokumentace, kterou je k výuce a výcviku povinen vést. Pokud je pan učitel zároveň provozovatelem autoškoly, učiňte o celé věci oznámení obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností podle sídla provozovny autoškoly, který s provozovatelem zahájí právní kroky, neboť se jedná o porušení povinností provozovatele autoškoly. Zárověň můžete podat podnět úřadu na ochranu osobních údajů, neboť provozovateli autoškoly vznikají povinnosti z hlediska ochrany osobních údajů a manipulaci s nimi, které byly porušeny, jinak by se Vaše žádost o přijetí k výuce a výcviku a posudek o zdravotní způsobilosti nemohly ztratit. V případě že byste s podnětem na obecním úřadu obce s rozšířenou působností neuspěla, obraťte se s podnětem na odbor dopravy příslušného Krajského úřadu.

 
 


Když si pan František přečte dobře dotaz, zjistí, že tazatelka se nedopustila žádného maření ani ničeho jinak protiprávního. to se nedá říci o provozovateli autoškoly.