Zvláštní pistup výcviku

Reagovat
Zvláštní pistup výcviku

Dobrý den dnes jsem vyletèla po druhé od zkoušek absolvovala jsem před zkouškama 4 jîzdy. Pro zdokonalení za 350kč na které jsem nedostala potvrzení o převzetí jîzda mèla trvat 45minut z toho jsem po každé čekala v autě 10_15minut než si instruktor cosi vyřîdî jezdila pouze po mèsttè kde jsem jela max 45_50km h při zkouškách mi bylo vytýkáno že neumím zařadit a podřadit a že jezdim moc do středu vozovky ale Bárta zas mè učil a bych nejezdila u kraje tak jsem z toho jelen a už jsem vyhodila za autoškolu 15tisîc a pořád nic neumîm mám pocit že ze mne jen tahajî penîze



Reakce

Dobrý den, pokud platíte jakoukoli službu, tak je Vaším právem si vyžádat potvrzení o provedené platbě. Pokud jste tak neučinila, tak to není na stížnost ombudsmanovi. Stejně jako to, že pokud si dokoupíte další hodiny praktické jízdy po neúspěšné zkoušce, tak by měl být výcvik zaměřen na to, v čem jste byla neúspěšná. V záznamu o zkoušce, který jste podepisovala, bylo uvedeno za co Vás zkušební komisař hodnotil stupněm neprospěl. A tyto nedostatky a chyby by měly být procvičovány právě při těch doplňkových jízdách. Jestliže jste zaplatila 350 Kč za vyučovací hodinu a Váš instruktor přišel o 10 až 15 minut později, tak Vás slušně řečeno ošidil o minimálně 100 Kč z platby za vyučovací hodinu. Ale to také nevyřeší ombudsman. Jste dospělá a je Vašim právem chtít dostat službu v plném rozsahu tak jak jste si ji zaplatila. To znamená, pokud Vás váš instruktor ošidí na výuce, nebo je jeho výuka nekvalitní, tak to musíte řešit s vedením autoškoly. A pokud je učitel přímo majitelem autoškoly, tak se zkušebním komisařem obce s rozšířenou působností, pod který autoškola spadá.
Na závěr, z Vašeho vyjádření, že Vám bylo při zkouškách vytýkáno, že neumíte řadit rychlostní stupně a vést správně vozidlo po vozovce vyplývá, že jste vůbec neměla být připuštěna k závěrečné zkoušce. To jsou přece základní dovednosti, které musí zvládnout uchazeč o řidičské oprávnění nejpozději na konci druhé etapy výcviku v řízení vozidla.