Nespokojenost s instruktorem autoškoly

Reagovat
Nespokojenost s instruktorem autoškoly

Zdravím, jsem nespokojený s instruktorem jízd v autoškole a přemýšlím jestli se ozvat vedení autoškoly nebo rovnou přestoupit do jiné AŠ. Vadí mi, že si dělá pauzy na cígo, a celkově bych řekl, že by mě to mohl učit líp.
Měl bych požádat o jiného instruktora nebo přejít do jiné AŠ? Raději bych přešel jinam, ale mám strach, že to finančně nebude výhodné...



Reakce

Dobrý den, přechod do jiné autoškoly z hlediska financí není výhodný. V nové autoškole budete platit znovu administrativní poplatky a ani vyúčtování odučené výuky a výcviku nebývá výhodné.
Co se týká přestávek při praktických jízdách, je třeba si pohlídat délku vyučovací hodiny, nebo dvouhodiny. Vyučovací hodina trvá 45 minut, dvouhodina 90 minut. Pokud učitel udělá přestávku mezi hodinami, ale čistý čas výuky nezkrátí, tak se nejedná o žádné pochybení.
Pokud je o čas přestávky zkrácena výuka v řízení, pak je nutné tuto situaci řešit s vedením autoškoly. Krátit vyučovací hodiny je nepřípustné. Uchazeč si zaplatil za celé vyučovací hodiny a stejně tak zaměstnavatel platí zaměstnance (učitele) za odučení celé vyučovací hodiny. Takže je šizen i uchazeč i zaměstnavatel.
Jestli Vás může váš učitel učit líp, to nedokážeme posoudit. Předpokládáme, že jste si vybíral autoškolu podle referencí a ne podle ceny.