Ostuda

Reagovat
Ostuda

Dobrý den,
jak je možné, že v Kladně vyvíjejí i nadále činnost Autoškola Gengel a Autoškola Vosyka (Vosyková)? Narážím na aféru z r. 2018. Oba majitelé (provozovatelé) autoškol byly podmíněně odsouzeni za podvody a uplácení. Pachatel se vrací na místo činu?
Děkuji za reakci,
JJ.



Reakce

Vážený pane,

není nám bohužel známo, k jakému trestu byli jmenovaní odsouzení, zda je již rozsudek pravomocný a zda jeho součástí byl také zákaz činnosti v provozování autoškoly, případně jakékoliv činnosti v oblasti autoškolství, nebo či už trest pominul. Máte-li podezření, že jsou Vámi jmenované autoškoly provozovány v rozporu s platnou právní úpravou, můžete dát podnět Magistrátu města Kladna, nebo Krajskému úřadu Středočeského kraje, Odboru dopravy a pokud je Vám známo, že podmínečný trest nevypršel a přes případný zákaz činnosti jmenovaní provozovatelé autoškolu skutečně provozují, obraťte se na Okresní státní zastupitelství Kladno, které se nachází na adrese Pavlisova 2818, 272 80 Kladno.

 
 


Vážený pane,
Asosiace autoškol je spolek, nikoli orgán veřejné moci a nad autoškolami nedisponuje žádným dohledem. Není nám ani známo, k jakému rozsudku byli odsouzeni. Dotyční nejsou našimi členy. Máteli nějaké pchybnosti, obraťte se prosím s dotazem na Magostrát města Kladna nebo na Krajský úřad Středočeského kraje. Máte-li dojem, že provozují činnost přes soudní zákaz, potom prosím je příslušná Policie ČR nebo Okresní státní zastupitelství v Kladně.