Výcvik

Reagovat
Výcvik

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda se dá alespoň výhledově určit kdy zhruha by se mohl obnovit výcvik v autoškolách neboť i v této době zcela běžně k přepravě využívám taxi a jediné opatření kromě roušky je to že sedím vzadu ale ani tak není rozestup 2 metry ani náhodou a když můžu jet taxikem a to i po dobu třeba 30 minut nechápu proč nelze chodit do autoškoly kde je to prakticky úplně to samé děkuji za odpověď.



Reakce

Vážený pane,
Autoškolský ombudsman bohužel nemá jiné informace než ty, které jsou známy z veřejně přístupných informací zveřejňovaných v příslušných usneseních vlády. Jediný orgán, který může příslušná omezení změnit je vláda ČR a ta dnes, právě z důvodu postupného rozvolňování některých omezení zasedá. Po tomto zasedání bude tisková konference vlády, kde se snad dozvíme více, případně jaký bude další harmonogram rozvolňování přijatých opatření.
Dovolte ještě drobnou poznámku. Absolutorium autoškoly není jen výcvik, ale také výuka a v mnohých autoškolách v rámci individuálního studijního plánu absolvují žáci povinné konzultace teoretických předmětů ve skupinách do pěti účastníků a učitel autoškoly. Dalším problémem, i kdyby výuka a výcvik probíhaly, je následná zkouška z odborné způsobilosti. Ta se koná v prostorách úřadu v PC učebnách na výpočetní technice. I zde je provoz pozastaven a bude-li obnoven, pravděpodobně v omezené míře, bude podléhat přísným hygienickým opatřením. Kdybyste v současnosti absolvoval výuku a výcvik, tak jak uvádíte, vyjadřoval byste pravděpodobně nespokojenost nad tím, že Vás žádný úřad nevyzkouší.
Obrňte se prosím trpělivostí. Jedná se o nezbytná opatření, které slouží ochraně veřejného života a zdraví. Je to ku prospěchu všech a nikdo nemá zájem nikoho zbytečně poškozovat.
Možná by nebylo od věci, podívat se na situaci v některých jiných státech, kde je situace mnohem horší a která mohla být i u nás, nebýt omezujících opatření.