Zastavení činnosti autoškoly

Reagovat
Zastavení činnosti autoškoly

Hezký den přeji, jako provozovatel autoškoly nerozumím jedné věci. Jak je možné, že tzv.pendleři mohli dodnes navštěvovat 2.nejpostiženější zemi Německo, terapeuti apod. mohou dál provozovat činnost 1+1 člověk a i jiní pracují dál. Absolutně nechápu - taxikáři se nám smějí a vozí v autě kohokoli koho neznají, ale my v autoškole nesmíme jezdit ani s rouškou se žákem, o kterém zčásti informace máme. Děkuji za vyjádření Z. J.



Reakce

Pane kolego,
zákaz se tak týká také provozu autoškol, taxislužeb s výjimkou těch, které rozvážejí potraviny, a těch, které řídí osoby s oprávněním.
V této době bude asi velmi těžké dohlídat, zda taxikáři opravdu plní jim umožněné poslání rozvozu potravin, nebo zda se chovají nemorálně ( v jakékoliv činnosti, či době, ostatně i jako autoškoláci) a dále pokračují ve svém podnikání, čímž ohrožují ostatní spoluobčany. Uvádět rozdílnost ohrožení mezi náhodně přepravovanými osobami taxikářem a provádění výcviku s nám relativně známou osobou (osobami), nebude nikterak diametrálně odlišné, jak se snažíte naznačit. Přeci jenom sedíte ve vozidle ve velice krátké, než doporučované vzdálenosti mezi osobami a možná po dobu delší, než přepravovaná osoba ve vozidle TAXI. Zdraví je v tomto případě přednější nežli zisk.
Naznačujete narůstající ztrátu v podnikání. Současná situace je zatěžkávací zkouškou celého oboru. Zásadní potíž je v tom, že řada autoškol nejenže nevytváří zisk, ale mají takové ceny, které jim mnohdy neumožňují ani prostou reprodukci (to je ekonomický termín - prostě mít na náklady). Snad se z toho poučí (přežijí-li to) a začnou oporavdu podnikat a tvořit zisk, ze kterého lze překlenout nějaké horší období..