Dotaz na přestup do jiné autoškoly

Reagovat
Dotaz na přestup do jiné autoškoly

Dobrý den.
Autoškoly navštěvuji už od konce října. Jízdy mi byly často rušeny, proto mám splněné pouze 7 jízd. Spolužáci, kteří začínali i později než já, zkoušky dávno složili. Můj dotaz tedy zní: Jak je to s přechodem do jiné autoškoly? Smím tak učinit, nebo musím dokončit výcvik tam, kde jsem nespokojená? Pokud je možné autoškoly změnit a je dražší než ta předchozí, zaplatí ta původní náklady?
Předem děkuji za odpověď!



Reakce

Vážená paní,

výuku a výcvik ve stávající autoškole můžete předčasně ukončit a přejít k jinému provozovateli autoškoly. Stávající provozovatel autoškoly je povinen Vám vydat potvrzení o částečném absolvování výuky a výcviku, v níž mimo jiné musí uvést počet absolvovaných hodin výuky a výcviku v jednotlivých předmětech učební osnovy. K tomuto potvrzení Vám předá Vaši původní žádost o přijetí k výuce výcviku a posudek o zdravotní způsobilosti. S těmito doklady můžete následně dokončit výuku a výcvik ve kterékoliv autoškole v ČR, dle Vašeho libovolného výběru.
Pokud se jedná o náklady související s přechodem do dražší autoškoly (rozdíl v ceně, popř. další náklady s přechodem související), tak tato problematika patří do oblasti občansko-právní, přičemž z praxe mi takové případy, kdy původní autoškola dorovná rozdíl v ceně nové autoškoly, nejsou známy.