Neprofesionální chování učitele

Reagovat
Neprofesionální chování učitele

Dobrý den,

mám dotaz. Chodím do Autoškoly Trio, mám tam učitele, ktereho jsem měla i na teoriích... Jenže... Já se ho bojím. 
 

1.) Při mé 2. jízdě jsme jeli do staré Prahy. Nevím, jak se tam ulice jmenuje, ale učitel mi řekl: ,,Jeďte za autem a potom rovně." Jenže já to vyhodnotila tak, že když auto odbočilo, tak mam pokračovat rovně. Nechala jsem tramvaj odjet, abych mohla do křižovatky najet, druhá tramvaj stála na zastávce a nastupovali do ni cestující. Auta stála na červenou a já chtěla jet rovně za tramvají. Sotva jsem najela na koleje potom, co tramvaj odjela, tak instruktor zastavil a zařval mi do ucha (málem mi zalehlo ucho, polilo mě horko a roztlouklo se mi srdce div mě nechytl šok): ,,Kam to jedete kurva?!" Tak jsem mu řekla, že jsem měla jet za autem a potom rovně, tak jsem to vyhodnotila tak, že když auto odbočilo, tak mám pokračovat rovně. Neomluvil se mi a najednou byl v klidu.

 

2.) Při každé jízdě používá vulgarismy. Stačí, když mu někdo začne volat, tak parkrát všechny poslal do patřičných mezí, nebo jsme před dvěma dny jeli po dálnici do Staré Boleslavi a když tam byla rychlostní omezení na 30, tak taky měl bohatý slovník. 

 

3.) Když jsme před 14 dny jeli zpátky, tak jsem pouštěla paní z připojováku a ta paní pořád nejela, tak učitel začal na ní gestikulovat. Nebo když nás někdo předjel bez blinkru, tak na toho řidiče ukázal prostředníček.

 

4.) Před dvěma dny, když jsme jeli po dálnici (směr Stará Boleslav), tak mě nutil jet 130 km/hod. (z té rychlosti se mi málem začala motat hlava a dělat zle. Z minulé autoškoly jsem jela max. po Jižní spojce rychlostí 80 km/hod.) Před námi převáželi vězně a jeli krapet pomaleji, což se instruktorovi nelíbilo, tak je začal vytrubovat, nutil mě, abych na ně začala blikat. Náramně si to užival (narozdíl ode mě). Když jsem překročila o 1 km rychlost a pustila nohu z plynu (abych zpomalila na těch 130), tak měl poznámky. Když před nás vjela opět eskorta, tak nadával. 

 

Poradíte mi, prosím, co dělat? Já se instruktora bojím. Je od něj sice šlechetné, že mi místo "Veroniko", jak mi předtím říkal, řekl párkrát "Verunko" a to potom, co jsem mu napsala, že je hodný, že mi nenechá propadnout jízdu (měla jsem zdravotní potíže), ale od cizích lidí se mi toto oslovení nelíbí. Když přišla řeč na auto, tak jsem mu řekla, že kamarád buď z legrace nebo vážně, řekl, že jestli nechci jeho auto. No a instruktora jako 1. zajímalo, jestli mám s kamarádem intimní poměr (během výcviku celkově se mi na to ptal 2x a vzhledem k jeho věku (50 mu bylo určitě) a vzhledu mi to přijde nechutné takové otázky a když jsme přijeli z dálnice na Starou Boleslav, tak jsme potom jeli nějakými dírami Světa, tak mi řekl, abych odbočila tam kde je les (po silnici) načež vzhledem k tomu, co jsem zažívala s bývalým kamarádem jsem se bála, jestli mi nechce něco udělat. Naštěstí nic neudělal. Jenže já se ho bojím. Doma ojediněle beru Lexaurin 1.5 mg (antidepresiva), která bohužel nesmím požít před jízdou (obsahují látky, po jejíchž požití je zakázáno řídit z důvodu utlumení reakcí).

Učitel mě již přihlásil na závěrečky (myslímže 12. a 19.2.). Zbývají mi 4 dvouhodinovky, z toho 1x 4hodinovka.
 V minulé autoškole při zkouškách jsem 3x nepustila chodce, protože jsem si jich nevšimla. Včera, když jsem viděla přecházet 2 pány a když se blížili k druhé půlce přechodu, tak jsem zastavila a chtěla je nechat přejít (čekali bychom snad jenom vteřinu). Instruktorovi se to nelíbilo, tak mě nutil trochu zvýšeným hlasem,  abych jela, tak mi nezbývalo než tedy jet. Ta vteřina čekání by ho snad nezabila... Když jsme jeli ke křižovatce, měli jsme zelenou, ale jela jsem pomaleji, protože auto odbočující doleva z protisměru to před námi projelo, tak kdybych jela stejnou rychlostí, tak by byla nehoda na Světě a jediný, co jsem získala bylo sprdnutí od učitele, že mám jet, že je zelená a zelenější být nemůže (vím o tom), jenže buď byl slepý a neviděl auto křižovat naší cestou nebo už nevím. Nově jsem se dozvěděla, že tento instruktor je v autoškole od ledna nový.

P. S. Dělám si řidičák na automat.

 

Prosím o radu, co mám dělat.

 

Děkuji.



Reakce

Dobrý den, problém, který máte se svým učitelem, jste již dávno měla řešit s vedením autoškoly. Jestli Vámi popisovaný učitel pracuje v autoškole sotva měsíc a má takové chování, jaké popisujete, tak by to vedení autoškoly mělo určitě vědět. Teď máte několik možností, dojezdit výcvik s popisovaným učitelem a věřit, že při závěrečných zkouškách budete úspěšná. Druhá možnost je požádat o jiného učitele. Třetí možnost je změnit autoškolu. Ale z Vašeho popisu je patrné, že jste již nějakou autoškolu navštěvovala. Pokud zůstanete u původního učitele, tak by bylo vhodné, si alespoň vyjasnit jeho chování a způsob vyjadřování při výuce.

 
 


Dobrý den, v popisovaném případě doporučuji ukončit výuku a výcvik v dané autoškole a přejít jinam.