Spatne vyúčtování.

Reagovat
Spatne vyúčtování.

Dobrý den.Chci odstoupit od smlouvy.Zacalo to takhle.Prvni jízdu sem měl na trenazeru vše Ok.Pak sem dostal instruktora který na první jízdě byl moc sprostý a strašně řval tak sem ho poprosil na druhy hodině nech má trpělivost ze za volantem sedím po druhé.Tak začala druhá hodina a po 20 minutách sem odmítnul pokračovat v jízdě kvůli jeho chování.V zápětí sem volal majiteli autoškoly který mi vyhověl a dal mi jiného učitele který zas neměl na mne čas a porad se vymlouvat ze má obsazeno aj když sem mu dal termíny mého volna na tři týdny napřed.Takze 2 jízdy za 40 dni .Ted řeším odchod z autoškoly a je mi tvrzeno ze sem odjezdil 12 jízd co není pravda.Napočítal si 8 hodin navíc a nevím co mám dělat.Samozrejme jízdy jsou napsané v kalendáři bez mého podpisu,ale trvá na svém .Prosim poraďte mi kam se obrátit a či mám vůbec šanci dostat své peníze zpět.Dekuji



Reakce

Vážený pane,
z Vašeho popisu plyne, že výuka a výcvik v autoškole neprobíhá podle Vašich představ, což je, s ohledem na uvedené, pochopitelné. Máte právo, podle platné právní úpravy, předčasně ukončit výuku a výcvik a přejít k jinému provozovateli. Dosavadní provozovatel autoškoly je povinen Vám vydat potvrzení o částečném absolvování výuky a výcviku, kde kromě Vašich osobních údajů a údajů o autoškole, která výuku a výcvik poskytovala, uvede také přesný počet absolvovaných hodin výuky a výcviku v jednotlivých předmětech učební osnovy. K tomuto potvrzení dále vydá dva formuláře. Jedná se o Vaši původní žádost o přijetí k výuce výcviku a posudek zdravotní způsobilosti. Některé autoškoly si při předčasnému ukončení výuky a výcviku účtují tzv. „storno poplatek“, pokud je uveden v jejich obchodních podmínkách. jeho výše se liší a neměla by být nepřiměřená. Zpravidla by měla odpovídal nákladům na administrativní úkony spojené s převodem a rozhodně by neměla sloužit na úhradu ušlého zisku. S uvedenými doklady pak můžete dokončit výuku a výcvik ve kterékoliv autoškole v ČR, dle Vašeho libovolného výběru.
Pokud by provozovatel autoškoly v dokumentaci vykazoval jiný rozsah hodin než ten, který jste absolvoval, můžete podat stížnost, resp. podnět, obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností, příslušnému podle místa provozovny dotčené autoškoly. Tento úřad stížnost posoudí a případně zahájí příslušné správní řízení ve vztahu k povinnostem provozovatele autoškoly. Co se týče vrácení nevyčerpané částky platby za výuku a výcvik, patří tato problematika do oblasti občansko-právní, pročež doporučujeme, pokud byste se s provozovatelem autoškoly nedomluvili, obrátit se na právní poradnu, případně na příslušný soud.