Administrativní poplatek a termín opravné zloušky

Reagovat
Administrativní poplatek a termín opravné zloušky

Dobrý den,
uvažuji o přechodu k jiné autoškole. Důvod není nespokojenost s kvalitou poskytovaných služeb ale termín mé první opravné zkoušky který je až za 1 měsíc. Chápu že termíny autoškola nijak neovlivní ale tato doba mi přijde nanejvýš přehnaná. Mám obavy že to způsobí ještě větší stres a sníží mou připravenost na zkoušku. Nevím zda je ve Vašich silách zjistit aktuální čekací dobu na opravnou zkoušku. Chápu že se tento termín liší dle vytíženosti autoškol a úřadu. Proto jsem již kontaktoval jiné autoškoly v okolí zda je tato čekací doba u nich běžná... Má další otázka je zda administrativní poplatek 3500,- za přechod k jiné autoškole není v rozporu s dobrými mravy, podotýkám že je tento poplatek v obchodních podmínkách autoškoly.



Reakce

Dobrý den, správně popisujete že je velmi vhodné aby opravná zkouška byla termínově co nejblíže předchozímu pokusu. Z praktické zkušenosti kvalita žadatele poté obvykle bývá horší a horší. Problémy s termíny zkoušek jsou na mnoha ORP a i činnost Autoškolského ombudsmana má snahu pomáhat s dodržováním zákona a logiky při přípravě žadatelů o ŘP.

Administrativní poplatek pro převod není nijak zákonem upraven a závisí na konkrétní obchodní dohodě mezi žadatelem a autoškolou.