Nezájem a telefonické urgence k vyuce

Reagovat
Nezájem a telefonické urgence k vyuce

Zdravím,chci se zeptat dělám autoškolu 2 měsíce.Z toho za tu dobu jsem byla pouze třikrát v učebně a kondiční jízdy byli pouze v jeden týden a to třikrát.Neustale se musím učitelé ptát a neustále připomínat.Jiz 14 dni se vůbec neozval kdy mám jít do učebny nebo kdy budu mít jízdy .Vždycky to končí slovy ,,já se ozvu nebo mám nasmlouvané jiné jízdy,,Toto pokud vím od ostatnich není standartní postup výuky .Hlavně ze píšou že se přizpůsobí podle požadavků a školu jsem měla v vždy v sobotu ,což je vpořádku a teď už asi měsíc opět nic .Jak se mám pak naučit jízdy ,když učitel se neozývá a já jsem si kurz řádně zaplatila.Jak mám postupovat i co se ty
če případného vrácení peněz nebo výměny autoškoly.Dekuji za odpověď



Reakce

Dobrý den, odpovím na Váš dotaz odzadu. Pokud chcete změnit autoškolu, tak postup máte popsaný v sekci Pro žáky, Přechod do jiné autoškoly. Vaše autoškola Vám vrátí nevyčerpané peníze ze zaplaceného kurzovného, vystaví tzv. převodku, do které zapíše odučené hodiny teorie a praktického výcviku a žádost o přijetí do výuky a výcviku spolu s posudkem zdravotní způsobilosti. S těmito dokumenty můžete přejít do jiné autoškoly. Tam budete absolvovat jen chybějící hodiny teoretické přípravy a praktického výcviku. Je potřeba, po Vašich zkušenostech, předem si domluvit podmínky řádného průběhu výuky, výcviku a předvedení k závěrečné zkoušce.
K průběhu výcviku ve stávající autoškole. Nemůžeme ovlivnit organizaci práce autoškoly. To je vždy na dohodě autoškoly s klientem. Pokud autoškola neporušuje zákony, nechová se nevhodně nebo hrubě k uchazečům, tak ombudsman nemůže ovlivnit průběh výuky a výcviku. Ve Vašem případě doporučuji navštívit majitele nebo vedení autoškoly a projednat přístup učitele k vaší přípravě. Pokud je Váš učitel současně majitelem autoškoly, tak nezbývá než se domluvit na zlepšení podmínek, nebo zvolit jinou autoškolu.