Přestup do jiné autoškoly

Reagovat
Přestup do jiné autoškoly

Dobrý den.
V jedné autoškole mám odježděných 10 jízd sk B. Musím podotknout, že autoškolu dělám od 30.dubna a v učebně jsem nebyla ani jednou. Pan intruktor neustále "zapomíná" na smluvené termíny jízd, ruší jízdy na poslední chvíli, několikrát si mě a jiného žáka napsal na stejný termín a tak mi jízdu zrušil atd...
Z těchto důvodů bych ráda přešla do jiné autoškoly. Už mám i jednu vytipovanou, snad budu mít tentokrát šťastnější ruku ve volbě.
Hlavně by mě ale zajímalo, jestli je "stará" autoškola povinna vyplatit mi peníze poměrnou částkou, když mám kurz uhrazený celý.
Velice děkuji za odpověď.



Reakce

Vážená paní,
děláte dobře, že jste se včas rozhodla, po neblahé zkušenosti s praktikami stávající autoškoly skoncovat a přecházíte jinam, což je Vaše zákaznické právo. Doporučuji ale, se v náhradní autoškole seznámit se všemi podmínkami výuky a výcviku a hlavně, domluvit Vaše předpokládané požadavky. Současná autoškola je povinna respektovat Váš požadavek k předčasnému ukončení smluvního vztahu, aniž byste byla povinna svůj úmysl jakkoliv zdůvodňovat. Za tím účelem je provozovatel autoškoly povinen Vám vystavit "Potvrzení o částečném absolvování výuky a výcviku", (viz § 30 odst. 2), zákona 247/2000Sb., v podobě dle vyhlášky 167/2002 Sb., § 13a.) a vrátit Vám veškeré písemnosti (přihláška, posudek o zdravotní způsobilosti). Zároveň by měl předložit i vyúčtování spotřebovaných služeb. Nutno podotknout, že si autoškoly ke spotřebě také připočítávají tzv. administrativní poplatek, který by neměl být enormně předražený.