Přechod do jiné autoškoly

Reagovat
Přechod do jiné autoškoly

Dobrý den, chtěla bych se zeptat.. Mám zájem o přestup do jiné autoškoly. Učiteli jsem to oznámila ten mi však řekl překvapující sumu. Požaduje 330kč za každou odjetou jízdu 45min A 200kč za každou teoretickou (uční) hodinu 45 min. Cena na kterou jsme se domluvili na začátku autoškoly činila 7500kč. Celkově je v ceně 26 jizd. Já mám za sebou 17 jizd a 10 hodin teorie. Takže podle výše uvedených požadující cen žádá douhradit cenu.. 17jizd x 330kč=5610kč ... 10teorie x 200kč=2000kč takže celkově 7610 kč + chce jeste poplatek za storno. Je vubec možné aby požadoval větší sumu než stoji celkový kurz autoškoly když mi ještě k tomu chybí 9 jizd? Předem děkuji za odpověď



Reakce

Je škoda, že se na nás obracíte až při vzniku problému. Pokud byste se před výběrem autoškoly podívala na naše stránky, tam velice podrobně popisujeme, jak vybrat vhodnou autoškolu. Cenovou politiku autoškoly nemůžeme ovlivnit. To je vždy na smlouvě mezi autoškolou a uchazečem. Pokud Vám autoškola sdělila, že v kurzovném je uhrazeno 26 hodin praktického výcviku v řízení vozidla (jízd), tak to je nepravdivá informace. Zákon ukládá jako minimum 28 hodin. Kolik si autoškola účtuje za hodinu nelze napadnout. Při výběru autoškoly je nutné seznámit se s ceníkem za jednotlivé hodiny výuky a výcviku. V případě, že si autoškola účtuje 330 Kč za vyučovací hodinu (čímž patří k těm levnějším autoškolám /v této ceně je mzda učitele, provoz vozidla, DPH, daně atd./) tak při jednoduchém výpočtu 28 hodin jízdy x 330 Kč se dostáváte na částku 9.240 Kč a to je bez teorie, praktické údržby a zdravotní přípravy.
Pokud si vyberete autoškolu s cenou 7.500 Kč za celý výcvik, musíte počítat s tím, že asi nedostanete plnohodnotný výcvik. A v případě odchodu z takové autoškoly nastává problém s finančním vyrovnáním.
Pokud jste již kurzovné uhradila, tak nezbývá než se vedením autoškoly domluvit, protože potřebujete vystavit tzv. převodku, ve které budou uvedeny absolvované hodiny výuky a výcviku. Bez tohoto dokumentu začínáte v jiné autoškole od začátku.