Rozšíření profesního osvědčení

Reagovat
Rozšíření profesního osvědčení

Dobrý den,

Mám v plánu absolvovat kurz pro instruktora autoškoly a získat profesní osvědčení pro výuku praktického výcviku (POP). Rád bych se zatím instruktorské činnosti věnoval při svém současném zaměstnaní, na živnost.
Jsem držitelem řidičského oprávnění skupiny A1 (bez harmonizačního kódu) a B. Vím, že jednou ze zákonných podmínek je být alespoň 3 roky držitelem řidičského oprávnění té skupiny, kterou vyučuji.
Jaký je postup v případě, že bych se rozhodl někdy v budoucnu rozšířit si řidičské oprávnění o další skupiny? Příklad: za rok bych absolvoval výcvik a získal řidičské oprávnění pro skupinu C, zároveň jsem již držitelem profesního osvědčení pro výuku pro skupinu B - po uplynutí tří let od nabytí řidičského oprávnění skupiny C tedy získávám i profesní osvědčení pro výuku skupiny C? Je nutné absolvovat nějaké doplňující školení nebo přezkoušení?

Děkuji



Reakce

Dobrý den, pokud si rozšíříte řidičské oprávnění o další skupiny a budete chtít tyto skupiny vyučovat v autoškole, musíte absolvovat přípravu na rozšíření profesního osvědčení. V případě (POP) je to 45 hodin. Na závěr skládáte zkoušku, jako na skupinu B, ale v tomto případě zaměřenou na nově získanou skupinu, nebo skupiny.