Stížnost

Reagovat
Stížnost

Dobrý den,

syn začal výcvik kurzu dne 2.10.2023, už od začátku byl problém přihlásit se online na přednášku, tím se kurz začal prodlužovat. Po absolvování všech přednášek se syn chtěl přihlásit na jízdy. První jízda byla až 6.2.2024. Přihlašování na termíny je jen jednou týdně v neděli ve 20.00 a za dvě minuty není volný termín. Po osobním jednání s panem Javorským, mne ujistil, že jízdy je tedy možné absolvovat dvakrát týdně. Realita byla jednou týdně a to ještě jízda trvala 1 hodinu ale započítáno bylo 1,5hodiny. Na mou otázku proč tomu tak je, mi bylo sděleno, že jindy se jezdí déle. Jelikož pan Javorský měl opět volný termín jízd až za dalších 14 dní rozhodla jsme se, že syna přihlásím do jiné autoškoly.
Dne 12.03.2024 jsem požádala o zaslání potřebných dokumentů k přestupu, ty mi byly doručeny až 03.04.2024. Několikrát jsem panu Javorskému volala, psala sms ale nekomunikuje.
V potvrzení o absolvovaném výcviku bylo uvedeno, že syn absolvoval 10 hodin jízd ale tomu tak není, syn měl 4 hodinové jízdy. Zkracuje vyučovací hodiny.
Dle mého názoru pan Javorský úmyslně poškozuje kurzisty. Přibírá totiž dále nové žáky ale je si určitě vědom toho, že není v jeho možnostech všechny řádně a v nějakém reálném termínu připravit žáky ke zkouškám. Bohužel nejsem jediná, která má s touto autoškolou problém.
Nemám ani žádné vyúčtování, kde bude vše vyčísleno, s hodinami jízd nesouhlasím, musí si vést nějakou řádnou evidenci ale ne, že bude zkracovat jízdy a psát jiný čas.
Žádala jsem pana Javorského o vyjádření k jízdám a vyúčtování ale bez úspěchu, už nevím jak dál postupovat.

Děkuji za Váš čas

S pozdravem

Marie Popelková



Reakce

Vážená tazatelko,
absolvování každé vyučovací hodiny jízdy musí být žadatelem potvrzeno podpisem. Pokud podepsal nějaké hodiny, těžko se bránit. Pokud ne, nemůže si je účtovat.
Doporučuji dojít do autoškoly se synem nebo, je-li mu 18 s plnou mocí od něho a trvat u provozovatele autoškoly na doložení toho, co bylo odjeto.
Vysvětlete mu, že hrubě porušuje zákon a nebude-li spolupracovat, podáte stížnost.
Pokud nebude poskytovat součinnost, obraťte se na obecní úřad obce s rozšířenou působností tam, kde mají na starost registrace autoškol se stížností.