Délka autoškoly

Reagovat
Délka autoškoly

Dobrý den, dcera dělá autoškolu v Brně. Paní majitelka je zároveň jedinou lektorkou. Dcera má před sebou poslední 2 jízdy, již teď má další předplaceny. A to hlavně z toho důvodu, že paní majitelka je od prosince neustále nemocná a dcera měla od začátku února pouzte jednu jízdu. Takže se velmi obáváme zkoušek na poprvé. Moje otázka tedy zní, zda se můžeme nějak bránit. Dcera přeci nemůže za to, že paní je skoro 3 měsíce nemocná a nemá zástup. každá jízda navíc stojí peníze o opakování zkoušek také.
Moc děkuji za jakoukoliv odpověď



Reakce

Dobrý den, bránit se proti Vašemu výběru autoškoly nemůžete. Délka trvání výuky kurzu není nijak omezena, takže paní majitelka nic neporušuje. Pokud po ukončení výuky a výcviku přihlásí Vaši dceru v zákonné lhůtě k závěrečné zkoušce, tak postupuje v souladu se zákonem. Vám už následující informace moc nepomůže, ale pro další uchazeče o řidičské oprávnění může být důležitá. Při výběru autoškoly je dobré získat informace nejen o ceně, ale také o tom, jak bude technicky zabezpečena výuka a výcvik po dobu trvání kurzu. Jestliže má autoškola jednoho učitele a jedno vozidlo, může nastat Vámi popisovaná situace. Nemoc učitele, nebo oprava vozidla může i podstatně prodloužit délku trvání kurzu.
Pokud nejste se současnou autoškolou spokojeni, může si Vaše dcera nechat vystavit tzv. převodku, kde bude uveden počet odučených hodin teoretické výuky a praktického výcviku a přejít do jiné autoškoly.