rozšíření z A1 na A2

Reagovat
rozšíření z A1 na A2

Dobrý den,

nepochopil jsem, zda platí praxe min. 2 roky pro zahájení doplňovací výcviku rozšíření ze skupiny A1 na A2 podle § 19 zákona 247/2000 Sb. nebo praxe min. 2 roky platí až pro doplňovací zkoušku.
Mohu zahájit v autoškole pouze doplňovací výcvik pro rozšíření ze skupiny A1 na skupinu A2, pokud ještě nemám ŘO skupiny A1 2 roky?



Reakce

Vážený tazateli,

pro rozšíření z A1 na A2, stejně tak i z A2 na A platí podmínka min. dvouleté praxe pro realizeci doplňkové zkoušky na vyšší skupinu. Žadatel v takovém případě musí splniot tuto podmínku v den zkoušky, tedy do autoškoly může nastoupit i dříve s tím, že na zkoušku může být přihlášen až bude podmínky splněna. Pro doplňkovou zkoušku není stanoven žádný povinný výcvik, pouze se praktikují doplňkové jízdy dle dohody s žadatelem.

Upozorňuji ještě na to, že délka praxe se většinou počítá ode dne převzetí řidičského průkazu se skupinou A1, resp. A2 a ne ode dne zkoušky vyznačené u dané skupiny na řidičském průkazu (datum převzetí je ale vyznačeno pouze na žádosti o ŘP na úřadu, ne na ŘP samém).