Změna autoškoly

Reagovat
Změna autoškoly

Dobrý den,
rozhodla jsem se že budu měnit autoškolu po první neúspěšné zkoušce z jízdy.
(Důvod je nevedení při jízdě k samostatnosti, stresování a i ponižování od pana majitele/instruktora. Majitel mi na začátku párkrát řekl že budu hrozný řidič a že to mám vzdát a koupit si hodně jízd navíc nebo ukončit. Mě ale řízení baví a zkoušku jsem neudělala dle komisaře jen kvůli nekouknutí do zrcátka, nepozornost. Jednoduše nyní chce abych si koupila mnoho jízd, žádný termín další zkoušky.)
S novou autoškolu jsem již domluvená na přestupu, zbývá říct to původní.
- Je něco na co si dát při přechodu pozor? Podle nové autoškoly nemusím mít převodku, stačí jen lékařské potvrzení a žádost o přijetí s vyznačenou zkouškou.
- V žádosti o přijetí do autoškoly k výcviku je kolonka "datum ukončení výuky výcviku" - to se ukončuje úspěšným složením jízdy i testu na konci zkoušky z autoškoly nebo jde o základní výcvik a při přestupu má být vyplněno datum ukončení výcviku? Nechci aby mi původní autoškola nějak neukončila kompletně žádost a nemohla bych se třeba přehlásit...
Moc děkuji za odpověď!



Reakce

Vážená tazatelko,

opravnou zkoušku můžete složit v jakékoli autoškole v ČR. K předvedení potřebujete jen Vaši Žádost o přijetí k výuce a výcviku a lékařský posudek o zdravotní způsobilosti.

Při hledání nové autoškoly doporučuji nejdříve prostudovat recenze a doporučení a podle toho se rozhodnout.

Kolonka ukončení výuky a výcviku měla být vyplněna Vaší stávající autoškolou před prvním řádným termínem závěrečné zkoušky.