Kde?

Reagovat
Kde?

Jsem rodič žáka, který po ukončení výcviku zjistil, že z požadovaných dovedností nebyla při výcviku větší část probírána. Na můj dotaz, jakým způsobem jsou evidovány probíraná témata mně bylo odpovězeno, že se eviduje pouze počet odježděných hodin, nikoli to, co bylo s žákem probíráno. Protože jsme tímto neobdrželi to, co jsme si objednali, ptám se, jakým způsobem se mohu domáhat nápravy?



Reakce

Dobrý den, u praktického výcviku se eviduje datum provádění výcviku, počet odučených hodin v jednom dni a počet ujetých kilometrů za každou vyučovací hodinu.
Není stanovena žádná povinnost (a není ani technicky možné) , aby učitel autoškoly vedl přehled o tom, co se prakticky procvičovalo při každé hodině praktického výcviku v řízení vozidla.
Co by měl učitel autoškoly s uchazečem procvičovat je uvedeno ve Vyhlášce 167/2002 Sb. v § 5.
Pokud uchazeč, o kterém píšete, nebyl úspěšný u závěrečné zkoušky, tak není způsob, jak se domáhat nápravy. To je potřeba řešit v průběhu výcviku. Pokud jste nespokojení s přístupen dané autoškoly, tak je možné probrat způsob výuky a výcviku s učitelem autoškoly, a pokud nedojde k vzájemné dohodě tak přejít do jiné autoškoly.