Více žáků v jedné hodině

Reagovat
Více žáků v jedné hodině

Dobrý den,
dcera absolvuje autoškolu a obvykle instruktor jednu hodinu (60 minut) půlí pro dva žáky, tj. střídají se v řízení. Nepřijde mi, že by to bylo správně, ale sama jsem chodila do autoškoly už před 30 lety, tak nevím jesrli je to běžná praxe.
Děkuji za zprávu a hezký den.



Reakce

Vážená tazatelko,

už z uvedeného vyplývá, že v autoškole není vše úplně v pořádku. Provozovatel autoškoly je podle § 27 odst.2a) zák. č. 247/2000 Sb. povinnen zajistit, aby vyučovací hodina trvala 45 min.

Pokud tedy při výcviku jede žák 2 hodiny, měl by řídit 90 minut. Jestliže řídí 60 minut a pak je vystřídán jiným žákem, může mít v průkazu žadatele zaznamenánu jen jednu vyučovací hodinu.

Dcera po každé jízdě podepisuje mimo jiné údaje datum a čas odjetých jízd ve výkazu o provozu výcvikového vozidla (§11 vyhlášky č. 167/2002 Sb.) Jak už jsem zmínil i v průkazu žadatele se zanamená datum a čas odjetých jízd.

Pokud tedy podepisuje něco, co neabsolvovala nebo nepodepisuje nic a nemá průkaz žadatele, doporučuji kontaktovat provozovatle autoškoly k sjednání nápravy. Pokud by k tomu nedošlo, doporučuji změnit autoškolu.