Nevhodné chování učitele

Reagovat
Nevhodné chování učitele

Dobrý den,

přihlásila jsem se do jedné autoškoly na základě "doporučení" od známého.

Když pominu poznámky typu, kdy já řeknu "děkuji" a odpovědí od lektora mi je "nemáš ho tam zač" apod., kterých bylo za již uskutečněných lekcí několik, tak došlo na otázku, zda jsem hlasitá při sexu či nikoliv, a to už bylo opravdu přes čáru, poté jsem si ještě vyslechla osobní zkušenosti lektora v této souvislosti. Další věc je ta, že hodiny kolikrát trvají místo 2x45 min. i 120 min., ale nikdo se nezeptá, zda mám čas či nikoliv, to, že se pojede takto dlouho ale samozřejmě dopředu nikdy nevím (nebylo to zapříčiněním špatné dopravy, to bych pochopila).

Bohužel se v daných situacích vždy pozastavím a nejsem schopna na to reagovat, i díky předchozí zkušenosti z dětství se sexuálním obtěžováním mám spíše vůbec strach na tyto poznámky apod. jakkoliv reagovat.

Že bych to měla řešit nejspíše změnou lektora vím, ovšem to bych to musela řešit s majitelem autoškoly, se kterým se ovšem setkala jednou po podání přihlášky a uhrazení kurzu, a setkání nebylo dvakrát příjemné, vyslechla jsem si řeči jako, že jestli chci jezdit v Praze, že manuál je k ničemu, ať si pořídím automat (ne každý na to má finance), poté došlo na informaci, že v pátek autoškola není, že on v pátek v životě nepracoval. Když mi bylo od známého, který mě tam dohodil, řečeno, že nebude problém přizpůsobit jízdy mým potřebám (dle možností), tak od majitele jsem se dozvěděla pravý opak. Vše mi bylo podáváno stylem, jako kdybych já byla nic a on všechno.

Kdybych měla tuto zkušenost dříve než jsem kurz uhradila, šla bych zkusit jinou autoškolu, ale pak jsem k tomu přistoupila tak, že to zkusím. Bohužel mám nyní pocit, že kdybych si šla postěžovat a požádat o výměnu lektora přímo k majiteli, tak u něj nepochodím.

Četla jsem, že je možné autoškolu změnit kdykoliv v průběhu kurzu, avšak i z toho už mám špatný pocit, že bych s tím měla za majitelem přijít.

Děkuji za Váš názor a přeji hezký den.



Reakce

Dobrý den,

na základě Vaší zkušenosti bychom doporučovali změnu autoškoly.

Dle našeho názoru se není možné za těchto podmínek plně a adekvátně věnovat přípravě nového řidiče.