Stížnost na skusebniho komisaře pana Šulaka

Reagovat
Stížnost na skusebniho komisaře pana Šulaka

Žadam o prověření praktik pana komisaře. Z pohledu veřejnosti šikanuje žadatele při jízdách. Vytýká jim malichernosti a následně jim neuděluje opakovaně řidičské oprávnění. Je zde podezření z podjatosti.



Reakce

Vážená tazatelko,

Autoškolskému ombudsmanovi nepřísluší prověřování činnosti zkušebních komisařů, může pouze odborně a nestranně posoudit situaci a poskytnout právní poradenství. Váš dotaz je velmi nekonkrétní, kdy pouze poukazujete na šikanu ze strany zkušebního komisaře a jeho podjatost.

Pokud žadatel o řidičské oprávnění nesouhlasí s hodnocením zkušebního komisaře, cítí se poškozen a má za to, že disponuje požadovanými znalostmi a dovednostmi v řízení motorových vozidel, tak jak vyžaduje platná legislativa, pak se může se svou námitkou na výrok zkušebního komisaře obrátit na Ministerstvo dopravy, které je orgánem státního dozoru nad zkušebními komisaři. Dlužno doplnit, že se jedná o poněkud zdlouhavější akt a jeho výsledek nelze předjímat, proto je dobré vše důkladně zvážit.

Pokud jde o jednání, chováni a vystupování zkušebního komisaře, tedy úředníka obecního úřadu obce s rozšířenou působností, je tato oblast plně v kompetenci tajemníka úřadu. Tomu může žadatel o řidičské oprávnění směřovat svoji případnou stížnost na hrubé, netaktní či zaujaté jednání zkušebního komisaře.