počet hodin , neodpovídání na konkrétní otázky, nucení předčasně ke zkouškám

Reagovat
počet hodin , neodpovídání na konkrétní otázky, nucení předčasně ke zkouškám

Dobrý den,

jedná se mi o ženu co dělá autoškolu v autoškole Hýbl, v kralupech. nemá odježděné všechy hodiny a učitel /instruktor pan.Hýbl (mladší , převzal to po otci) ji nutí předčasně ke zkouškám. a ani ji není ani schopen odpovědět co bude když zkoušku nedá (dodělá zbytek hodin co jí chybělo, vrátí jí poměrnou část ( je celá částka zaplacena) i když obě tyto varianty jsou ,,nelegální,, podle zákonu 247/2000sb. Příloha 2 tabulka pro skupinu B celkem 28praktických vyučovací hodin ve vozidle.
Nemluvě o tom že po prvním ,,testu,, má jen půl roku na to autoškolu dodělat jinek může začít znovu.
Dále se chci zeptat na paragraf 27 bod 3 . odmítá ho totiž vydat do rukou a chce ho nechat u sebe.
dle mého názoru by teda ještě ke zkouškám neměla jít. a to nejen že nemá odježděno ale že si ani nevěří, dělá chyby, je nervozní a zmatkuje. jak jsem tohle zjistil si z dovolením nechám pro sebe .

prosím o vyjádření jak dále postupovat. žena je bohužel že se na ni dá poleno lámat a není asertivní a když ji neodpoví tak se přestane domáhat odpovědí.

pro kontakt prosím na cyrani.michael@gmail.com nebo telefonicky 774848286.

já mám řidičák něco málo přes deset let. pamatuji si jak jsem ho absolvoval. co bylo třeba, a taky vidím (slyším) z vyprávění že tady to prostě není dodrženo. musím se nějak zastat ženy protože takhle to prostě nejde... předem děkuji. Michael Cyrani



Reakce

Dobrý den, pokud Vaše manželka není spokojená s přístupem učitele a majitele autoškoly, tak ji má možnost kdykoli změnit. Je potřeba si vybrat autoškolu, kde ji připraví na dnešní náročný silniční provoz, nejen na složení závěrečné zkoušky.
Tak jak uvádíte, Zákon 247/2000 Sb. a prováděcí vyhláška č. 167/2002 Sb. stanoví nejen minimální počet hodin výuky teorie a praktického výcviku, ale také obsah, to znamená co by se mělo v jednotlivých etapách výcviku procvičovat. Dále v § 30 je stanoveno toto: (1) Výuku a výcvik žadatele o řidičské oprávnění ukončí provozovatel autoškoly za předpokladu, že žadatel o řidičské oprávnění absolvoval minimální počet hodin výuky a výcviku stanovený učební osnovou pro příslušnou skupinu vozidel, popřípadě vyšší počet hodin dohodnutých mezi žadatelem o řidičské oprávnění a provozovatelem autoškoly, a má potřebné znalosti a dovednosti požadované pro zkoušku z odborné způsobilosti k řízení motorových vozidel.
Z uvedeného vyplývá, že žadatel MUSÍ absolvovat minimální počet hodin A MÁ MÍT POTŘEBNÉ ZNALOSTI A DOVEDNOSTI. Pokud Vaši manželku autoškola nutí jít k závěrečné zkoušce bez absolvování minimálního počtu hodin a nepřipravenou složit závěrečnou zkoušku tak doporučuji podat stížnost na autoškolu odboru dopravy Středočeského kraje.
Co se týká průkazu žadatele, slouží žadateli pro kontrolu odučených hodin praktického výcviku a učitel autoškoly by jej neměl zadržovat.
Na dokončení závěrečné zkoušky od absolvování prvního testu je lhůta jeden rok.