Dotaz na platby

Reagovat
Dotaz na platby

Dobrý den.
Dcera (20 let) absolvuje ŘP SK.B který byl zaplacen . Po druhé jízdě jí instruktor řekl že to neudělá (Před autoškolou neměla žádnou zkušenost s řízením automobilů) Čekal jsem že až projezdí zaplacenou částku tak budu platit doplňkové jízdy . Pak dcera přišla s tím že dluží za bonusové jízdy cca 11000,- kč s tím že tento dluh měl vzniknout ještě před vyčerpáním uhrazené částky. Po dotazu na autoškolu proč jí byly účtovány jízdy před vyčerpáním uhrazené částky bylo sděleno že je to že ,,zákona,, ? Jakého ? Je tento postup legální ?



Reakce

Vážený tazateli,
autoškolu měla dcera změnit hned po těch dvou jízdách. Ale to zce nechci hodnotit.
Pokud chce autoškola doplatek, potom doporučuji následující postup:
Dojděte do autoškoly osobně s dcerou nebo s plnou mocí od ní a žádejte o řádné vyúčtování jízd. Každá jízda musí být řádně vykázána v tzv. "vozáku", to je kniha evidence výcviku v řízení vozidla a musí být žákem podepsána. Pokud hodiny absolvovala, bude teba je zaplatit. Pokud ne, nemá nárok.
Pokud chcete změnit autoškolu, pak Vám musí vystavit tzv. "převodku", tedy Potvrzení o částečném absolvování výuky a výcviku. je to povinnost dle § 30 odst. 2 zákona č. 247/2000 Sb.
(2) V případě předčasného ukončení výuky a výcviku žadatele u provozovatele autoškoly může žadatel pokračovat ve výuce a výcviku u jiného provozovatele autoškoly. V takovém případě je provozovatel autoškoly povinen žadateli vystavit potvrzení pro doložení údajů nezbytných pro pokračování výcviku. Podrobnosti potvrzení stanoví prováděcí právní předpis.