rozdělení výcviku a přechod k jiné autoškole

Reagovat
rozdělení výcviku a přechod k jiné autoškole

Dobrý den,
jsem u autoškoly přihlášen k výcviku skupiny A2 + B, na závěrečné zkoušce jsem splnil zatím pouze test, žádnou praktickou jízdu ale ne, pro skupinu B mi zbývá 1 pokus, pro skupinu A2 mám ještě 2 pokusy. Přemýšlím o přestupu k jiné autoškole jelikož celý praktický výcvik probíhal kolem klidnější městské části Brna kde mi bylo řečeno, že se pojede i zkouška, ovšem ta se jezdí v centru Brna, kde si nejsem stoprocentně jistý. Na přihlášení k termínu další zkoušky čekám i měsíc zároveň je na zkoušky pro skupinu A2 nepříznivé počasí a prý se zkoušky začnou jezdit zase až kolem dubna.
Žádná autoškola, ke které bych chtěl přejít nenabízí skupinu A2, je možné rozdělit výcvik tak, abych mohl přestoupit k jiné autoškole pro dokončení zkoušky ze skupiny B a pro skupinu A2 zůstat u staré autoškoly, nebo přejít k jiné, které třeba nenabízí skupinu B?



Reakce

Dobrý den, pokud jste zahájil výuku a výcvik jako sdružený na skupinu A2 + B, tak ho musíte takto dokončit. V případě, že nechcete čekat na jarní měsíce, kdy je možné zkoušet i skupinu A, tak se jí musíte vzdát a dokončit závěrečnou zkoušku na skupinu B. Výuku a výcvik na skupinu A2 musíte absolvovat znovu od začátku v období, kdy je možné provádět výcvik a závěrečné zkoušky vzhledem k povětrnostním podmínkám (nejdříve jaro 2024).