Zadost o RP po uspesnem slozeni zkousek- termin

Reagovat
Zadost o RP po uspesnem slozeni zkousek- termin

Dobry den,

chtel bych se zeptat, jestli existuje nejaky zakonny termin podani zadosti o RP po uspesnem absolvovani zkousek.

Nekolik roku zpatky jsem uspesne absolvoval autoskolu, rozsireni RP o skupinu C a uspesne jsem slozil obe povinne zkousky. Nicmene jiz behem absolvovani autoskoly se zmenila situace a vedel jsem, ze rozsireni RD aktualne nebude potrebne.
Chtel jsem tedy pockat s vyzvednutim rozsireneho RP jakmile vyprsi platnost soucasneho dokladu. Bohuzel jsem se pri vyzvednuti noveho RP dozvedel, ze rozsireny RP mi neni mozne vydat, protoze jsem si nezazadal po absolvovani predepsanych zkousek.

Je mozne tuto situaci nejak resit bez noveho absolvovani celeho vycviku?

Dekuji, RNa



Reakce

Vážený tazateli,
situaci, kterou popisujete, řeší § 97 odst. 1) zákona 361/2000 Sb.
"Přezkoušení odborné způsobilosti"
1)Přezkoušením z odborné způsobilosti se rovněž ověřuje trvání odborné způsobilosti žadatele o řidičské oprávnění, jehož doklad o odborné způsobilosti je starší než 6 měsíců.
Z uvedeného plyne, že trváte-li na udělení řidičského oprávnění skupiny C, musíte se podrobit přezkoušení v plném rozsahu.
Nemusíte absolvovat celý výcvik, ale musíte si najít autoškolu, která Vás zaregistruje a zažádá o přidělení termínu zkoušky a zapůjčí vozidlo. Je pravděpodobné, že autoškola bude trvat na nějaké hodině jízdy s nákladním vozidlem. Upozorňuji, že jde o celou zkoušku, tedy z pravidel testem, z techniky ústně a praktickou jízdu s nákladním vozidlem.

Informace jak řešit životní situaci, Vám měla podat úřednice oddělení dopravy - registru řidičů.