Porušení zákona č.247/2000 Sb.

Reagovat
Porušení zákona č.247/2000 Sb.

Dobrý den,
Dcera se zapsala do autoškoly v Domažlicích dle jejich nejlepších recenzí. Je jí 18let, takže píšu spíše sám za sebe i z důvodu že jsem autoškolu platil.
Stručně napíšu přístup pana provozovatele a učitele. Dcera nikdy nejela autem, jen začla sama trochu studovat dopravní předpisy. Učitel ji zavolal v jeden den zda má za hodinu a půl čas bez předchozí domluvy. Ok. Tak se sešli a první co v autoškole zažila byl naprostý šok. Učitel ji řekl ať si sedne za volant a nasměroval ji do nejhustšího provozu za noci a deště v Domažlicích, čímž porušil z.č. 247/2000 sb. §26 odst.1 a §27 odst.1 a 2b. Po chvíli jízdy začal telefonovat a řekl že si zajedou do Plzně. Celou cestu telefonoval a jeho vedení v autoškole bylo v ukazování rychlostních stupňů na prstech levé ruky. Dcera jela od 16:30 do 20:00 čímž opět porušil výše uvedený zákon dle přílohy 3 o časech a etapách praktického výcviku.
Pravděpodobně budeme přecházet po první hodině k jiné autoškole, ale zajímalo by mne, zda existuje nějaký dohled na vyučováním autoškol… dle mne je totiž nepřípustné, aby člověk který nikdy neseděl za volantem a má velmi malé povědomí o pravidlech byl ihned po nástupu první hodinu za snížené viditelnosti a špatného počasí ve tmě nasměrován do krajského města a měl jízdy přes tři hodiny v kuse!!!



Reakce

Výžený tazateli,
vše co píšete jsou závažná porušení zákona.
Pokud si chcete stěžovat a dát podnět, obraťte se na Městský úřad v Domažlicích a v kopii na Krajský úřad plzeňského kraje (aby to náhodou nazpadlo). To jsou orgány, které provádí kontrolu nad autoškolami.
Napište nám alespoň do mailu, o jkou autoškolu se jedná, ať jsme v obraze.