Dotaz

Reagovat
Dotaz

Dobrý den,

začátkem října jsem nastoupila do autoškoly. Zaplatila jsem část z plné částky ( 5000 tis z 15.900) , další část chtěli až v půlce kurzu.

Od první jízdy jsem začala mít problém s učitelem, nebo lépe řečeno,on měl problém se mnou. Začalo to narážkou, že zpětné zrcátko neslouží líčení. Pak , že nemám buňky ani talent řídit, že vaření nebo cukrování buchet mi jde určitě lépe. Odjela jsem 5 jízd ( 1,5h ) , každou pod velkým stresem, protože buď po mně křičel nebo jsem vše dělala špatně.
Minulý týden ve čtvrtek mi jeho manželka, která vede administrativní funkci a učí teorii, říkala, že je se mnou pan učitel velmi nespokojený, že jsem ztracený případ a že možná by bylo lepší kdybych skončila, že jsem v půlce, že bych nemusela posílat další část peněz .Říkala jsem , že to není problém , aspoň se nebudu trápit.
V pátek jsem ji napsala email, že na základě našeho rozhovoru, tedy souhlasím s ukončením a že bych byla ráda o vystavení podkladů k přestoupení. K tomu jsem dostala ještě pár e-mailu, kdy jsem si vyslechla, že nechápou proč jsem to ukončila, že to vše překrucuji . Nakonec došla omluva, že mám ve všem pravdu a mám se ve čtvrtek dostavit pro papíry.
Dnes mi přišla další zpráva, že mám doplatit 4670 korun , pokud to nezaplatím nedostanu přestupové papíry a hlavně ty peníze chtějí hotově. Když jsem se ptala , že bych chtěla vědět, co je v té částce započítané , tak mi to sdělí až osobně. Absolutně mi to nesedí, žádné administrativní ani storno poplatky nemají na stránkách vypsány.



Reakce

Vážená tazatelko,
pokud jste dosud autoškole uhradila 5000 Kč, je to cca výše odpovídající deseti výcvikovým hodinám (pěti jízdám). Je škoda, že nevyjadřujete název autoškoly a proto se nemůžeme podívat do provozních pravidel, má-li vůbec nějaká, zda obsahují mj. administrativní poplatek a jeho výši při předčasném ukončení výcviku. Pokud od Vás stávající autoškola požaduje neúměrný doplatek jako podmínku za vystavení převodky, pak mohu poradit lacinější postup, spočívající v investici za novou lékařskou prohlídku a nástup do jiné autoškoly. Vaší dokumentací nechť stávající autoškola zatíží svůj archiv, jelikož veškěré písemnosti musí skladovat pět let. Již odjeté hodiny berte jako praktický výcvik, kterým jste obohatila své umění.