Autoškola v rámci učebního oboru

Reagovat
Autoškola v rámci učebního oboru

Dobrý den, je prosím možné přejít z autoškoly vykonávané v rámci učebního oboru denního studia do autoškoly soukromé? Musí toto škola umožnit?
Děkuji Libor



Reakce

Dobrý den, z Vašeho dotazu není patrné, zda máte autoškolu jako povinný předmět a na jakou skupinu řidičského oprávnění provádíte výcvik. Pokud to máte jako povinný předmět a jedná se pouze o skupinu "B" (osobní automobil), tak uvolnit z vyučování Vás může pouze ředitel školy. Potom by bylo možné absolvovat výuku a výcvik v soukromé autoškole.
Jestliže provádíte sdruženou výuku a výcvik na skupiny B+C, tak to provádíte na výjimku z věku a v tomto případě musíte alespoň do první zkoušky zůstat v autoškole Vaší školy.

 
 


Dobrý den, závěrečná zkouška na skupiny B,C se skládá ze tří částí. Pravidla silničního provozu,
zkouška ze znalostí o ovládání a údržbě vozidel a z praktické jízdy. Pokud z některé z dílčích zkoušek neuspějete, tak nezískáte řidičské oprávnění na žádnou skupinu.
V případě, že neuspějete na třetí pokus, máte možnost absolvovat novou výuku o ovládání a údržbě vozidla a potom máte další tři pokusy. To vše musíte stihnout do 12 měsíců od první zkoušky.
Druhá možnost, je že pokud máte splněno na skupinu B, můžete se vzdát pokračování na skupinu C a požádat pouze o skupinu B.