Změna autoškoly po 3. neúspěšné zkoušce

Reagovat
Změna autoškoly po 3. neúspěšné zkoušce

Dobrý den,
neprospěla jsem dnes již potřetí jsem nesložila praktickou zkoušku - jízdu.
Vím, že nejsem zrovna nadaná v tomhle ohledu a potřebuji na to více času i jízd, také jsem si koupila několik doplňkových jízd a nebylo jich zrovna málo. Ale mám problém se svou autoškolu resp. se svým instruktorem je možná moc přísný, občas dělá z komára velblouda a dost zvyšuje hlas a stále opakuje, že dělám všechno špatně, neumím jezdit, z počátku, že mám jít na automat - řazení jsem zvládl asi až na 10. jízdě a to jen díky tomu, že jsem doma s přítelem hrála simulator s volantem, pedály a převodovkou. Když se ke mně instruktor chová takhle, tak se úplně zablokuju, začnu být ve stresu a dělám místo malých chyb i větší a informace se mi do hlavy ani neukládají. Potřebovala bych někoho víc empatického, kdo je více v klidu a lidi neshazuje.
Je možné z těchto důvodů prostě změnit autoškolu? Tím, že jsem neudělala zkoušku potřetí, tak by stačilo prostě začít nový kurz někde jinde? Nebo mám nějak toto řešit se svou starou autoškolou?
Nechci z toho dělat nějaké drama a už dále nechci komunikovat s panem instruktorem a vysvětlovat, že chci jiného. Navíc svou první jízdu v této autoškole jsem měla s jiným instruktorem, který měl nevhodné poznámky a sahal na mne nevhodným způsobem (osahávání stehen myslím opravdu není nutné k vysvětlení, kde jsou pedály v autě a nejen to), takže se bojím výměny k někomu takovém. Prostě chci změnit poskytovatele kurzu.
Děkuji za odpověď
Zuzana



Reakce

Vážená tazatelko,
pokud máte zkušenost, kterou popisujete a to rovnou s dvěma učiteli, měla jste již dávno reagovat k usměrnění chování učitelů anebo přejít k jiné autoškole a nenechat dojít situaci až ke třetímu neúspěchu. V současné době mohu poradit: vyhledejte jinou autoškolu, dohodněte podmínky výcviku, převezměte žádost do autoškoly a posudek o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel od stávající autoškoly, u některých ORP je dokumentace ponechána u zkušebního komisaře, a tuto předejte v nové autoškole k registraci. K tomu abyste opět získala tři možnosti zkoušek, musíte absolvovat výcvik v základním rozsahu 28 výcvikových hodin. Upozorňuji, že na nový výcvik a tři zkoušky máte omezený čas jednoho roku od první absolvované zkoušky z pravidel.