Neprofesionální přístup

Reagovat
Neprofesionální přístup

Jsem žákem pražské autoškoly Macháček, momentálně mám za sebou 29 praktických hodin, 2 teoretické, úspěšnou teoretickou část zkoušky a neúspěšný pokus o praktickou část zkoušky.
Má lektorka (Libuše Neubergová) se na hodinách chovala neprofesionálně, na každé hodině kouřila elektronickou cigaretu, často se nevěnovala sledování jízdy, ale mobilnímu telefonu, hodiny běžně začínaly o pár minut později a končily zpravidla o 5 minut dříve. Dále jsme několikrát v hodinách zastavovali, aby si zařídila osobní věci a dvakrát se dokonce stalo, že někam spěchala a proto mi řekla, ať ignoruji dopravní značku s nejvyšší povolenou rychlostí a porušuji tak dopravní předpisy.
Jednou na hodinu ani nepřijela a zrušila ji až poté, co jsem jí zavolal po dvaceti minutách čekání.
Na 28. hodině (která ani nebyla s mou lektorkou) jsem se poprvé učil parkovat nebo couvat, byl jsem tedy nucen si alespoň jednu hodinu připlácet, na té jsem však opět neparkoval.
Když jsem chtěl zkoušky odložit kvůli možnosti absolvování všech teoretických lekcí (ve formě půlhodinového instruktážního videa), trvala na tom, že je absolvovat nemusím a že se mám vše naučit sám.
Na své poslední praktické hodině jsem svou lektorku slušně konfrontoval ohledně jejího agresivního a stresujícího přístupu, což její ego neneslo moc dobře a vylila si na mně svůj vztek po mém absolvování praktické zkoušky, kdy mi řekla, že už se mnou nechce dále jezdit a když jsem ji kontaktoval pomocí SMS, odmítla se mnou komunikovat a zablokovala si mé číslo.
Od praktické zkoušky jsem byl vyhozen kvůli vysoké rychlosti v oblastech přednosti zprava. Rychlost vozidla se mezi pražskými paneláky však pohybovala kolem 20 km/h, což je podle mého názoru a zákona více než v pořádku.
Protokol o průběhu praktické zkoušky jsem dostal k podepsání ještě před zkouškou samotnou a výsledek mi byl sdělen tedy pouze ústně, kdy komisař použil výraz "máte v píči".
Nyní plánuji svůj druhý pokus skládat s jiným lektorem a komisařem, pořád však pod stejnou autoškolou, ale bojím se, že vztahy v tak malé autoškole jsou blízké a učitelé se zde také velmi dobře znají s komisaři.



Reakce

Vážený tazateli,

vzhledem k tomu,že nekonkretizujete Váš dotaz, odpovím Vám na Vaše shrunutí stavu obecně. Především jste měl vše uvedené ihned řešit s provozovatelem autoškoly a žádat sjednání nápravy.
Účast na praktickém výcviku stvrzujete podpisem výkazu o provozu výcvikového vozidla s uvedením začátku a konce výcvikové hodiny. Pokud uvedený čas nesouhlasil se skutečností, měl jste požadovat náhradu chybějícího.
Nyní máte možnost přestoupit k jinému provozovateli autoškoly a dokončit závěrečnou zkoušku kdekoli v ČR.