Písemné testy nesplněny na 3. pokus

Reagovat
Písemné testy nesplněny na 3. pokus

Dobrý den,
na začátku prosince 2022 jsem měla první závěrečnou zkoušku, ale nezvládla jsem testy. V únoru jsem měla druhy pokus a taky neúspěšný. Po neustálém domlouvání vedoucímu autoškoly mi konečně dal v půlce září 2023 poslední pokus, ale opět jsem nezvládla testy.
Chtěla bych se zeptat jak to je s půlročním omezením na splnění zkoušek od prvního termínu, protože po mém upozornění v autoškole mi bylo řečeno, že je to jedno a nemám to řešit, že je to v pořádku.
A jak mám postupovat, co musím splnit, popř kolik mám času na další autoškolu, když jsem se k praktickým jízdám ani nedostala?
Děkuji za odpověď



Reakce

Vážená tazatelko,

vzhledem k tomu,že jste vyčerpala všechny pokusy k teoretické zkoušce musíte nyní postupovat dle §39 zák.č. 247/2000 Sb.

Výsledek každé zkoušky se hodnotí stupněm „prospěl“ nebo „neprospěl“. Jestliže žadatel o řidičské oprávnění neprospěl v některé zkoušce, může tuto zkoušku nejvýše dvakrát opakovat. Každá opakovaná zkouška může být provedena nejdříve za 5 pracovních dní ode dne konání neúspěšné zkoušky. Neuspěje-li žadatel ani při druhé opakované zkoušce, musí se před další zkouškou podrobit

a) nové výuce podle § 20 odst. 2, jde-li o zkoušku podle odstavce 1 písm. a), tzn. ve Vašem případě absolvovat znovu celou výuku z předpisů o provozu na pozemních komunikacích a zdravotnické přípravy

Na absolvování máte 12 měsíců od první zkoušky, jinak se budete muset podrobit nové výuce a výcviku v plném rozsahu.