technická část - zkouška autoškola

Reagovat
technická část - zkouška autoškola

Dobrý den,
mám dotaz ohledně praktické zkoušky v autoškole pro řidičský průkaz skupiny B. Teoretickou část jsem udělala na plný počet. Praktickou část jsem neudělala, aniž bych sedla za volant. Při otevření motoru jsem odpověděla na všechny otázky ohledně kapalin atd. Vše bylo v pořádku a poslední dotaz byl na olejovou tyčinku, kde jsem nevěděla, že ji mám otřít hadříkem,abych zjistila, kolik je tam oleje. A konec. Nic dalšího. Neprošla jsem. Je to v pořádku? Myslela jsem, že základ zkoušky je ukázat, zda umím řídit.
Děkuji za odpověď.



Reakce

Postup zkušebního komisaře byl nazákonný. Zkouška z praktické jízdy se může ukončit dříve nežli po vypršení celkové doby zkoušky 30 minut pouze v zákonem stanovených případech:
§ 43 z.č. 247/2000 Sb.:
(3) Dojde-li při zkoušce k takovému porušení pravidel provozu na pozemních komunikacích, které ohrozilo nebo může ohrozit vážným způsobem bezpečnost provozu na pozemních komunikacích, anebo k situaci, kdy musel do řízení motorového vozidla zasáhnout učitel, zkouška se okamžitě ukončí a žadatel je hodnocen stupněm "neprospěl".
Tento postup lze napadnout žalobou. V tomto Vám můžeme pomoci.