Rozestupy v hodinách

Reagovat
Rozestupy v hodinách

Dobrý den, syn nastoupil do autoškoly v na konci 2/23... Ukončovací jízdu a zkoušky měl na konci 7/23. opakovane jsem s majitelem autoškoly řešila, že má syn hodiny s obrovským časovým rozestupem. Nejdříve mi bylo sděleno, že jim musí odjezdit žáci ze zkoušek kteří dodělávají autoškolu, že mají zpoždění, nebo že nemají tetminy.. ať se domlouvamw s lektory.. xx krát se lektor ani na volání neoval, či neodepsal kdy má volno. následnětvrdili že syn odmítl učitele... kdy sem se syna ptala, říkal mi že jj neodmítl- kde je pravda nebo. Nicméně já opakovaně řešila prodlevy kdy vždy jsme slyšely termíny vždy cca až za 14 dní .. na zkoušce v červenci neuspěl... další termín zkoušky mu dali až na konci srpna, kdy říkali že možná to půjde v půlce že dají vědět.. neozvali se..na konci srpna opět neuspěl jelikož seděl v autě až po měsíci kdy předtím měl 1 hodinu... po druhém neúspěchu v srpnu.. měl poslední zkoušku dnes tudíž na konci září. Opět po měsíci... kdy tvrdili pokaždé tě jej zařadí co nejdřív a to ještě jsme opět musely my urgovat termín... když si syn psal učiteli o jízdu navíc... ani mu neodepsal ani nezavolal.. tak mu volal za tři dny.. kdy nejdříve mu řekli že čas není atd.. byla sem opak. Hovoru přítomna ... pak tedy že s ním pojede... při prvních dvou zkouškách jim nikdo neřekl kdy asi pojedou.. syn čekal od cca půl 9 před úřadem v desti do půl 1 aniž by ho první tři hodiny kdokoli informoval kdy půjde... kdy následně byl nervózní.. protože tolik h čekal...
Je normální se takto k žákům chovat? A je správné že vše mají s takovým rozestupem? Jak se tak má naučit a osvojit techniku jízdy atd když jsou mezitím takové prodlevy včetně zkoušek;-( takže ji samozřejmě opět neudělal. Jsem už zoufalá nelíbí se mi počínání autoškoly a myslím si že správné není



Reakce

Dobrý den, ve většině autoškol, kde se učí teorie jednou týdně, trvá délka výcviku zhruba 3 až 4 měsíce. Praktický výcvik v řízení se plánuje zpravidla 2 x týdně, před závěrečnou zkouškou 3 až 4 x týdně. Pokud jste měli s vaší autoškolu už od začátku tuto špatnou zkušenost, měl Váš syn přejít do jiné autoškoly, kde by na něho měli čas. Takže tato praxe ve většině autoškol není normální a běžná.
Co se týká čekání na praktickou zkoušku z jízdy, to autoškola nemůže ovlivnit. Na závěrečné zkoušky jde několik uchazečů (každý úřad má jiný počet na jednoho zkušebního komisaře). Nejdřív se píšou testy a potom se jezdí praktická zkouška. Pořadí uchazečů si určuje zkušební komisař, takže na někoho vyjde řada například v 10:00 hodin a na někoho jiného až v 14:00 hodin.
Pokud chce Váš syn pokračovat ve výcviku k získání řidičského oprávnění, musí absolvovat znovu 28 hodin jízdy a bude mít nové tři pokusy. Doporučil bych pro nový výcvik zvolit jinou autoškolu s odpovědnějším přístupem k uchazečům.