Termín závěrečné jízdy

Reagovat
Termín závěrečné jízdy

Dobrý den, chci se zeptat,
Chápu správně, že od ukončení výcviku má autoškola povinnost, mi do 15-ti dní sdělit termín závěrečných zkoušek? A to jak těch písemných, tak praktických? Dnes je to 21 dní a stále čekám. Děkuji za odpověď.



Reakce

Važený tazateli,

provozovatel autoškoly je povinen nejpozději do 15 dnů ode dne ukončení výuky a výcviku, popřípadě doručení žádosti žadatele o přihlášení k opakované zkoušce podle § 39 odst. 2 nebo 3 (zákon č.247/2000Sb.) písemně přihlásit žadatele o řidičské oprávnění u obecního úřadu obce s rozšířenou působností ke zkoušce z odborné způsobilosti k řízení motorového vozidla pro získání řidičského oprávnění, pro které žadatel absolvoval u provozovatele autoškoly výuku a výcvik, popřípadě k opakované zkoušce. Příslušným je obecní úřad obce s rozšířenou působností podle místa provozovny provozovatele autoškoly.

Příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností neprodleně písemně sdělí žadateli prostřednictvím autoškoly místo, datum a čas konání zkoušky z odborné způsobilosti k řízení motorového vozidla, popřípadě opakované zkoušky. Obecní úřad obce s rozšířenou působností zařadí žadatele ke zkoušce z odborné způsobilosti, popřípadě opakované zkoušce tak, aby byla zahájena nejpozději do 15 dnů po obdržení žádosti provozovatele autoškoly o přihlášení ke zkoušce, a bude dbát, aby požadavek autoškoly byl uspokojen v jednom termínu.

Z výše uvedeného vyplývá, že od ukončení výuky a výcviku může uběhnout lhůta 30 dní než budete autoškolou předveden ke zkoušce.