Žádost o vracení peněz za zaplacené kurzy

Reagovat
Žádost o vracení peněz za zaplacené kurzy

Od listopadu 2022 jsem studentem autoškoly DATO.

Celý výcvik probíhal, tak že mi pan Drahota spal v autě a nechal mě jezdit po cele Praze aniž bych po předchozích hodinách teorie věděl přednosti, značky nebo jiné důležitý informace k provozu na silnici. Žádné teoretické hodiny se v této autoškole nekonaly.

Domluva na jízdách probíhala, tak že jsem panu Drahotovi volal celé dny, kdy mi to nikdo nezvedal.

Když pan Drahota nespal nebo nepříjemně na mne nekřičel, tak rozhodne ohrožoval životy nás dvou. Několikrát mi na poslední chvíli řekl kam mám odbočit a bylo mu jedno, že mne poslal přes plnou čáru do jiného pruhu. A když měl pan Drahota dobrou náladu rozhodl se jezdit nakupovat, kdy z celé vyučovací hodiny jsem strávil na parkovišti před obchodem než si pan Drahota nakoupí.

Celá situace vyvrcholila tím, že jsem žádal pana Drahotu o termín písemných testů, kdy mi celé týdny nebral telefon a nereagoval na sms zprávy. Ze zvědavosti jsem mu zavolal z cizího telefonu, kdy mi to pan Drahota hned zvedl a domluvil se se mnou a dalším žákem na písemných testech 17. září 2023 na které nedorazil a nechal nás tam čekat od 6:40 do 9 hodin.

Oba jsme se panu Drahotovi snažili dovolat ale telefon nebral a následně si ho vypnul. V místnosti, kde čekali i jiné autoškoly se mezi komisaři, tlumočnicí a dalšími provozovateli autoškoly tvořilo nápadné šeptaní ohledně pana Drahoty.

Hned po odchodu jsem napsal sms zprávu, že jsem dále čekat bohužel nemohl. Na tuto zprávu jsem nedostal odpověď do dnes. Také jsme se dočetli, že pan Drahota je celou dobu na chatě a nezvedá nikomu telefon z recenzí, co kolují internetem.

Proto žádám, aby se projednalo, zda má pan Drahota skutečně nadaní k tomu učit další řidiče nebo by mu povolení k provozování autoškoly mělo být odebráno.

Také žádám o vrácení peněz, které jsem zaplatil panu Drahotovi aniž by mi vystavil potvrzení o zaplacení.

Po tomto výcviku si nedovolím sednout do auta do normálního provozu sám natož v něm někoho případně odvézt. Po ignorování pana Drahoty jsem se rozhodl z vlastní iniciativy a pro své vlastní dobro autoškolu znovu absolvovat ale u profesionálů a ne u někoho kdo tu činnost nenávidí. Byl jsem přinucen po žádné omluvě či vysvětlení komunikovat s Vámi.

S pozdravem

Damián Žolták


Přílohy:


Reakce

Dobrý den, autoškolský ombudsman Vám může poskytnout radu jak postupovat, ale nemůže provádět kontrolu v autoškolách, nebo odebírat oprávnění k provozování autoškoly. Se svojí zkušeností o provádění výuky a výcviku této autoškoly se můžete v Praze obrátit na odbor dopravněsprávních činností - oddělení zkušebních komisařů. Pokud jste ukončil výuku a výcvik a byl přihlášen k závěrečné zkoušce, tak musíte mít absolvované předepsané hodiny výuky a výcviku a velice těžko budete vymáhat zpět zaplacené kurzovné. Z toho, jak popisujete způsob výuky a výcviku by bylo možné usoudit, že každý rozumný uchazeč tuto autoškolu opustí po několika málo hodinách.