Střetnutí s psychotickým zkušebním komisařem

Reagovat
Střetnutí s psychotickým zkušebním komisařem

Můj syn byl dnes dopoledne na první praktické zkoušce z řízení a přišel zcela zdrcený, protože narazil na zkušebního komisaře psychopata. Nechal všechny hodinu čekat než dorazil, pak jim další hodinu vysvětloval co nemá rád (například cyklisty), pak všechny z místnosti vyhodil, že si musí sepsat papíry. Při jízdě zakázal všem mluvit, jenom on dával stručné instrukce doleva, doprava atd. Nakonec prohlásil, že syn řídí jako prase a psychologicky ho deptal stylem, že lidi třídí do kategorií, z nichž nejhorší je ta víkendová, která by ani neměla dostal řidičák, a tam prý můj syn spadá. To rozhodně nedopovídá jeho schopnostem tak jak je interpretuje instruktor, prý je lepší průměr. Komisař vyhodil u zkoušky všechny žáky bez vyjímky, děvčata zdeptal tak, že brečela. Autoškola se žáků nezastala, asi nemůže.
Co máme dělat? Rád bych tento termín nechal anulovat, nebo alespoň zajistit, že příště syn nedostane tohoto komisaře. Pokud ani to nejde, předpokládám, že je možné, aby si zkoušku audio nahrával na mobil, pro případné pozdější přezkoumání na policii.



Reakce

Vážený tazateli,

pokud jde o jednání, chováni a vystupování zkušebního komisaře, tedy úředníka obce s rozšířenou působností, je tato oblast plně v kompetenci tajemníka úřadu. Tomu můžete směřovat svoji případnou stížnost na hrubé a netaktní jednání zkušebního komisaře.

Stávající právní úprava nezná pojem "anulování zkoušky", nicméně pokud se rozhodnete zkoušku z praktické jízdy neabsolvovat z důvodu hrubého a netaktního jednání zkušebního komisaře, doporučuji (jak již bylo uvedeno) bezodkladně podat na zkušebního komisaře stížnost tajemníkovi úřadu s udáním konkrétních důvodů, ve kterých spatřujete jeho hrubé a netaktní jednání. Zároveň můžete vznést požadavek na jiného zkušebního komisaře. V případě jiného zkušebního komisaře může být problém, pokud obecní úřad má jen jednoho. V takovém případě byste musel přejít do autoškoly spadající pod jiný obecní úřad obce s rozšířenou působností.