Nový lékařský posudek způsobilosti při změně autoškoly

Reagovat
Nový lékařský posudek způsobilosti při změně autoškoly

Dobrý den,
v Brně jsem v březnu dělal autoškolu; na první pokus jsem jízdy poté neudělal. Teď jsem se vrátil z vysoké školy a chci zkoušky dokončit v Orlové. Autoškola mi však řekla, že k přihlášení se potřebuji nový lékařský posudek, neboť ten původní je starší 3 měsíců. Praktického lékaře mám v Brně.

Dotaz: je nutné mít nový lékařský posudek ke způsobilosti k řízení motorového vozidla i v rámci přestupu?

Myslel jsem, že se v rámci přestupu pracuje s původní přihláškou a i lékařský posudek by měl být takto ok.

Děkuji



Reakce

Vážený tazateli,
pro pokračování ve zkoušce (po přestupu do jiné autoškoly) nemusíte mít nový lékařský posudek o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel. Nové autoškole předkládáte původní žádost o přijetí k výuce a výcviku a původní posudek o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel.
V případě, že by nová autoškola trvala na novém lékařském posudku o zdravotní způsobilosti, kontaktujte nás.

 
 


V reakci na poslední příspěvek ze dne 08.09.2023 (autor Qvan) je třeba poukázat na znění ustanovení § 13 odst. 4 zákona č. 247/2000 Sb:
„K žádosti o přijetí k výuce a výcviku žadatel přikládá doklad o své zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel, který ke dni podání žádosti nesmí být starší více než 3 měsíce.“
Z tohoto ustanovení jednoznačně vyplývá, že lékařský posudek o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel žadatel přikládá k žádosti o přijetí k výuce a výcviku. Vzhledem k tomu, že v případě přestupu do jiné autoškoly žadatel nepodává novou žádost, ale předkládá původní (k níž již lékařský posudek přiložil), nelze po něm v nové autoškole nový lékařský posudek vyžadovat.