Dotaz

Reagovat
Dotaz

Dobrý den u jmenovaný autoškoli dělám řidičský průkaz Bouzel se mi nepovedlo udělat první test zaplatil sem jim o deset tisíc korun navíc o proti jiným uchazečům a autoskola my odmítla dát dřívější termín než za měsíc a půl že můj přiděleny učitel má dovolenou ale skousky normálně probíhají neměla by mi teda autoškola přidělit dostupného instruktora ke skouskam ? Děkuji za odpoved



Reakce

Dobrý den, pošlete autoškole písemný požadavek na přihlášení k opakovací zkoušce. Provozovatel autoškoly je povinen nejpozději do 15 dnů ode dne doručení žádosti žadatele písemně přihlásit žadatele o řidičské oprávnění u obecního úřadu obce s rozšířenou působností ke zkoušce z odborné způsobilosti.
Příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností neprodleně písemně sdělí žadateli prostřednictvím autoškoly místo, datum a čas konání opakované zkoušky. Obecní úřad obce s rozšířenou působností zařadí žadatele k opakované zkoušce tak, aby byla zahájena nejpozději do 15 dnů po obdržení žádosti provozovatele autoškoly o přihlášení ke zkoušce, a bude dbát, aby požadavek autoškoly byl uspokojen v jednom termínu.
Z uvedeného je patrné, že nejpozději do 30 - ti dnů musí proběhnout opakovací zkouška.