Neadekvátní reakce na negativní recenzi, porušení zákona

Reagovat
Neadekvátní reakce na negativní recenzi, porušení zákona

Dobrý den,
Nejprve uvedu, že žákem Autoškoly, o které píši, již nejsem. Výcvik jsem absolvovala minulý rok a v tomto roce přešla do jiné (skupina A). Díky tomu se mi vlastně otevřeli oči, co vše nebylo úplně v pořádku či bylo i v rozporu se zákonem.
Poté co jsem si prošla jinou autoškolou naprosto bez problému, s úsměvem a s pocitem že něco umím, jsem se rozhodla ohodnotit na základě svých zkušeností autoškolu, ze které jsem odešla. Napsala jsem svůj názor, své zkušenosti, a že výcvik skupiny A zde nedoporučuji na google mapy. Po týdnu mi v neděli 30.7. večer volal majitel této Autoškoly na soukromé číslo, a vyhrožoval mi soudem, pokud recenzi nesmažu do pondělí 9:00 ráno. Telefonát byl značně nepříjemný a útočný. Údajně jsem se dopustila lži a pomluvy. Avšak stojím si za svým a mám k tomu důkazní materiál. Zároveň do odpovědi na recenzi uvedl mé bydliště, přes noc ještě odpověď upravil a použil mé 3 roky pozastavené IČO. Také psal nepravdivé a zavádějící informace, aby ze mě udělal blbce. Na základě jeho odpovědi jsem chtěla recenzi upravit, a tím mu odepsat a rozporovat mu tu jeho, ale jelikož recenzi nahlásil, google jí skryl. Screeny recenze i odpovědi zasílám v příloze.
Mám podložitelné důkazy, že výcvik v jeden den trval i 4 a půl hodiny, a ve dny kdy jsem se údajně podepsala, byla úplně někde jinde.

Ráda bych napsala, že tohle určitě nebylo mým cílem. V recenzi jsem uvedla, že se jedná o minulý rok, a teď to může být jinak, zároveň že věřím, že u jiných skupin se to neděje. Očekávala bych teda reakci omluvnou s vysvětlením, že již mají jiného (lepšího) učitele, a dávají si na tyto a další nezmíněné praktiky pozor. V tu chvíli bych recenzi i ráda upravila a popřála jim štěstí (mě jejich neštěstí stálo dost peněz). Avšak nenechá mě klidnou myšlenka, kolika lidem negativní recenzi tímto způsobem rozmluvil, a bude mu to procházet dále (sám do telefonu uvedl, že nejsem první ani poslední). Nechci se dostat do kolotoče s úřady (ať už jde o praktiky při výcviku, porušení GDPR či vyhrožování), ale také bych nerada, aby tohle musel zažít někdo další, a upadlo to v tichosti do zapomnění. Vzhledem k tomu, jak se pan majitel chová, věřím, že opravdu nejsem jediná. Aktuálně mám strach, zda se neobjeví někdo u mě před domem, aby mi to "vysvětlil".

Poradíte mi prosím, co mohu v této situaci udělat? Je možnost to řešit jinak, než soudy?
Předem děkuji za odpověď a Váš názor.


Přílohy:


Reakce

Dobrý den, je velice těžké bez znalosti potřebné dokumentace rozhodovat o pravdivosti tvrzení Vás, jako uchazeče o řidičské oprávnění, nebo tvrzení provozovatele autoškoly.
Pokud máte důkazy o tom, že učitel autoškoly falšoval Vaše podpisy a výuka probíhala jinak, než povoluje Zákon 247/2000 Sb., tak se můžete se stížností na autoškolu obrátit na příslušný odbor dopravy, nebo krajský úřad. V případě falšování podpisů je příslušná policie.