PRODLEVY PŘI PŘIHLÁŠENÍ KE ZKOUŠKÁM

Reagovat
PRODLEVY PŘI PŘIHLÁŠENÍ KE ZKOUŠKÁM

opakování zkoušek ,paní Tichá odmítá přihlásit okamžitě,čeká na ,,nasbírání 10 žáku. tzn pravděpodobny termín oprav konec září -dnes je 19.7..Stejny postup při přihlášení na první zkoušky -jízdy dokončeny v dubnu zkouška v půli července.Nepřijde mi to jako správný postup.Váš názor prosím.



Reakce

Vážená tazatelko,
tuto problematiku upravuje zákon č. 247/2000 Sb. o získávání a zdokonalování odborné způsobilosti k řízení motorových vozidel a o změnách některých zákonů, konkrétně ust. § 32 odst. 2: „Provozovatel autoškoly je povinen nejpozději do 15 dnů ode dne ukončení výuky a výcviku, popřípadě doručení žádosti žadatele o přihlášení k opakované zkoušce podle § 39 odst. 2 nebo 3 písemně přihlásit žadatele o řidičské oprávnění u obecního úřadu obce s rozšířenou působností ke zkoušce z odborné způsobilosti k řízení motorového vozidla pro získání řidičského oprávnění, pro které žadatel absolvoval u provozovatele autoškoly výuku a výcvik, popřípadě k opakované zkoušce. Příslušným je obecní úřad obce s rozšířenou působností podle místa provozovny provozovatele autoškoly.“
Doporučujeme písemnou formou požádat autoškolu o termín opakované zkoušky. Tuto žádost je třeba autoškole prokazatelně doručit, např. doporučeným dopisem, datovou schránkou, popř. žádost podat přímo v autoškole a na kopii žádosti si nechat potvrdit převzetí.
Pokud i tak ze strany autoškoly dojde k porušení shora uvedené patnáctidenní lhůty, můžete podat stížnost na provozovatele autoškoly u příslušného obecního úřadu obce rozšířenou působnosti, který vydal registraci k provozování autoškoly, tj. v jehož územní působností se provozovna autoškoly nachází.