Ztráta převodky

Reagovat
Ztráta převodky

Dobrý den,
výcvik teoretický i praktický jsem absolvovala u autoškoly "A" v druhé polovině roku 2020.
Z důvodu covidových opatření mi byl ale termín závěrečné zkoušky na konci r. 2020 zrušen.
Potom jsem se přestěhovala na druhou stranu republiky a potřebovala jsem tedy autoškolu dodělat jinde, proto jsem požádala autoškolu "A", aby mi připravila převodku a tu jsem si vyzvedla. Z důvodu osobních komplikací si chci dodělat AŠ až teď (2023), ale bohužel se mi získané převodní dokumenty ztratily.

V případě, že by mi jednatel AŠ řekl, že už uplynula dlouhá doba od začátku mého výcviku a poskytnutí kopie dokladů už to není jeho problém, mám otázku - je možné to z něj nějak "vymoct"? Jsou povinni vést archiv, ze kterého by mi mohli udělat kopii mých dokumentů, abych je mohla předat nové autoškole? Nebo už opravdu nemají povinnost mi pomoct v této situaci?

Mockrát děkuji za Váš čas a zodpovězení.



Reakce

Vážená tazatelko,
pokud Vám autoškola "A" vystavila doklad o částečném absolvování výuky a výcviku, tzv. převodku, zcela určitě jste převzala i žádost o přijetí k výuce a výcviku a posudek o zdravotní způsobilosti. Pokud Vám autoškola "A" vystavila doklad o částečném absolvování výuky a výcviku, který jste ztratila, je možné požádat o vystavení nové převodky, jelikož prvotní dokumentaci jako podklad pro stanovení odučeného musí autoškola archivovat 5 let.
Pokud jste ztratila i žádost do autoškoly a posudek o zdravotní způsobilosti, pak Vám autoškola předala s převodkou originály a žádné jiné kopie z těchto dokumentů nearchivuje.
Doba od zahájení výcviku až po dnešek není rozhodující a nikterak limitovaná.